​Arheologii din Peru au descoperit un nou drum catre cetatea pierduta a incasilor, Machu Picchu, un drum de 1,5 km care cuprinde si un mic tunel care la data constructiei a fost o minune a ingineriei, scrie Fox News care citeaza presa din Lima. Machu Picchu este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe glob, orasul fiind construit acum peste 500 de ani, probabil ca loc de relaxare pentru imparatul incas Pachacuti.

Machu PicchuFoto: Google Earth

Arheologii peruani au anuntat descoperirea unui nou drum catre cetatea incasa, un drum de 1,5 km lungime care acum este curatat pentru a fi dat in circuitul turisitic. Drumul este acoperit de vegetatie, cateva sectiuni s-au prabusit, iar latimea este undeva intre 1 si 1,5 metri. Pe unele portiuni exista ziduri de trei metri inaltime.

Drumul cuprinde si un tunel de circa 5 metri lungime si 4 metri inaltime, tunel care a fost la vremea aceea o minune a ingineriei din cauza mijloacelor rudimentare existente atunci.

E foarte posibil ca drumul sa fi fost realizat inainte de constructia propriu-zisa a cetatii Machu Picchu care dateaza de pe la 1450 si care a facut obiectul unui mare numar de teorii legate de scopul in care a fost construit un ansamblu atat de mare intr-un loc izolat.

Cea mai des invocata teorie este ca cetatea ar fi fost un loc de odihna pentru imparatul Pachacuti. Timp de patru secole niciun european nu a stiu de cetatea din Anzi, pana cand aventurierul american Hiram Bingham a descoperit-o cu mult noroc in 1911.