Somewhere over the rainbow, skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true. Asa te intampina spectacolul "Factorul uman" de la Sala Noua a Teatrului de Comedie. O sala intima, in care incap putin peste 50 de spectatori, gazduieste un spectacol care ar merita un loc pe oricare dintre scenele mari ale Bucurestiului. Sambata, la ora 19:00, "Factorul uman" va asteapta la Sala Noua a Teatrului de Comedie.

Factorul umanFoto: Teatrul de Comedie

Ludovic are aproape 30 de ani, pretinde ca nu are nicio emotie si isi construieste un OZN in curtea casei, pentru a ajunge la tatal sau, plecat de acasa pe cand el avea 6 ani. Mama lui, care "isi inghite medicamentele cum altii halesc o portie de chec", e fascinata de micuta Dorothy si se refugiaza in universul povestii Vrajitorului din Oz. Cei doi traiesc intr-o lume fictiva, incercand astfel sa se izoleze de realitatea cruda a lumii contemporane. Micul lor univers este zdruncinat insa de aparitia lui Cendre, fata cu care Ludovic se poate intalni numai dupa ce isi adoarme mama, iar misterul din spatele acestuia se risipeste treptat, lasand sa iasa la iveala un adevar tragic.

"Factorul uman" e un spectacol la care razi cu un ochi si plangi cu celalalt. "Mi-a placut piesa pentru ca are o sensibilitate aparte si pune in tema o problematica foarte actuala, cu o tema foarte dura. Mi-a placut combinatia asta de violenta, de duritate, cu o doza foarte mare de poezie", spune regizorul Alexandru Mâzgăreanu intr-un interviu pentru Hotnews.ro. "A fost un text care m-a interesat foarte mult. De cand l-am citit prima oara, a fost dragoste la prima vedere", marturiseste Alexandru Mâzgăreanu.

Alaturi de Ana Ciontea, actrita consacrata a Teatrului National, "Factorul uman" aduce si prima colaborare intr-un teatru din Bucuresti intre regizorul Alexandru Mâzgăreanu si actorul Dan Rădulescu, doua dintre varfurile tinerei generatii de oameni de teatru.

Vezi un interviu Hotnews.ro cu echipa spectacolului "Factorul uman" si imagini din spectacol:

"Factorul uman"

De Thierry Janssen

Traducerea: Nicolae Prelipceanu

Cu: Ana Ciontea, Dan Rădulescu si Monica Săndulescu

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

Scenografia: Mihai Păcurar

Muzica: Alexandru Suciu

Urmatoarea reprezentatie:sambata 7 iunie, la ora 19:00, la Sala Noua a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11, langa Templul Coral - Sinagoga).

"Factorul uman" (Foto: Vlad Vîrban / Teatrul de Comedie):