Doctorul Richard Besser este redactor medical principal la ABC News, realizator de analize si comentarii pe teme de sanatate pentru toate emisiunile si platformele retelei, printre care Good Morning America, World News si Nightline.

spune-mi-adevarul-doctoreFoto: GiftBooks.ro

Pe cat de accesibil, pe atat de util, Spune-mi adevarul, doctore este ghidul de care avem cu totii nevoie. Autorul separa adevarul de fictiune pentru a da raspunsuri la aproape saptezeci de intrebari.

Identificand cantitatea uluitoare de informatii eronate pe care se bazeaza multe decizii importante legate de sanatate, doctorul Besser este hotarat sa ne spuna adevarul. Nu se teme sa conteste statutul si interesele din domeniul ocrotirii sanatatii ca sa ne ofere cunostintele necesare pentru a prelua controlul asupra propriei noastre sanatati.

Cartea este organizata in sase categorii importante:

1. dieta si nutritie

2. exercitii fizice si fitness

3. vitamine, suplimente si medicamente

4. cum sa vindecam bolile si ranile

5. cum sa ne descurcam in lumea derutanta a medicinei

6. intrebari pe care ar trebui sa le adresam medicului.

-- Oare e bine sa iau zilnic o aspirina ca sa previn o criza de inima, un accident vascular cerebral sau cancerul?

-- Daca doctorii cer o multime de analize, inseamna ca sunt mai meticulosi?

-- Chiar trebuie sa fac exercitii fizice 30 de minute pe zi ca sa fiu sanatos?

„Dr. Richard Besser analizeaza cu profesionalism miturile din medicina, argumentele pro si contra legate de anumite terapii si, de cele mai multe ori, isi exprima fara echivoc pozitia fata de chestiunile abordate. Adesea, comentariile si sugestiile lui sunt surprinzatoare… Deosebit de utile sunt sfaturile care ne ajuta sa evitam efectele daunatoare ale sistemului de ocrotire a sanatatii si ale spitalizarii." -- Publishers Weekly

Dr. Richard Besser zdrobeste miturile si transforma informatiile pretioase in sfaturi care ne ajuta sa rezolvam problemele, fiecare subiect incheindu-se cu o „Concluzie a doctorului".