Teatrul „Odeon” din București participa la Festivalul Internaţional al Artelor Scenice - Bienala Teatrului Eugene Ionesco, ajuns la ediţia a XI-a. Teatrul Odeon va prezenta două piese în regia lui Alexandru Dabija – invitatul de onoare al festivalului: Gaiţele (sâmbătă, 14 iunie, ora 19.00) şi Titanic Vals (duminică, 15 iunie, orele 13.00 şi 19.00).

Ediția a XI-a a Festivalului BITEI are loc între 21 mai și 15 iunie la Teatrul Eugene Ionesco și se desfășoară sub genericul Make Theatre, Not War, adunând la Chișinău peste 20 de spectacole de teatru, muzica și dans din 10 țări: Franța, România, Israel, Japonia, Polonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Republica Moldova, Ucraina și Turcia.

La ediția din acest an a Festivalului BITEI, pe lânga cele trei secțiuni existente – Teatru, Dans, Muzică – organizatorii Festivalului lansează secțiunea Personalități notorii ale Teatrului Românesc. La prima ediție a acestei secțiuni vor fi prezentate la Chișinău spectacolele regizorului Alexandru Dabija.

Printre numele notorii și evenimentele de rezonanță la ediția de anul acesta a Bienalei se numără celebrul Shakespeare’s Globe prezent la Chișinău în cadrul Turneului Mondial Globe to Globe cu o versiune inedită a lui Hamlet; Teatrul Odeon cu Gaițele și Titanic Vals, semnate de Alexandru Dabija; Ada Milea cu spectacolul muzical Concert cu bucăți din concerte; omul de televiziune Cătălin Ștefănescu, care va avea o întâlnire deschisă cu publicul și presa din Chisinau; Compania BRAF din Paris, compusă din doi muzicieni - românul Paul Staïcu și francezul Laurent Cirade – care au făcut furori în toata lumea cu spectacolul muzical Duel Opus 2.

Programul zilnic al Festivalului se va încheia cu seri de muzică și discuții neformale în cadrul BITEI Club.