Romania va fi prezenta pentru al treilea an consecutiv cu stand propriu la Târgul de Carte de la Madrid, a cărui ediție din acest an are loc în perioada 30 mai - 15 iunie, în Parcul Retiro. Târgul din Retiro este cel mai mare eveniment de vânzare de carte din Spania și anul acesta va fi inaugurat de către Prințesa Elena, fiica cea mare a regelui Spaniei. La standul organizat de Institutului Cultural Român, deja un obișnuit al aleii principale a Târgului, cititorii pot achiziționa majoritatea volumelor de autori români publicate în Spania în ultimii ani, autori clasici, dar și contemporani.

Cu ocazia Târgului, ICR Madrid organizează o dezbatere în jurulul poeziei românești contemporane, cu participarea poeților Denisa Comănescu și Nicolae Prelipceanu și a traducătoarei Cătălina Iliescu Gheorghiu. Evenimentul are loc pe 5 iunie, și va fi găzduit de una dintre cele mai populare librării din centrul capitalei, Tipos Infames. Discuțiile vor avea ca punct de plecare antologia Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea, ediție bilingvă de Catalina Iliescu Gheorghiu, publicată de editura Vaso Roto, în 2013. Probabil cea mai amplă antologie de poezie românească contemporană publicată în Spania până astăzi, volumul prezintă o selecție de autori care cuprinde nume consacrate ca Ileana Mălăncioiu, Denisa Comănescu, Ana Blandiana, Nicolae Prelipceanu, Mircea Cărtărescu, dar şi foarte tineri poeţi români.

Târgul de Carte de la Madrid, aflat la cea de-a 73-a ediție, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din capitala spaniolă. În fiecare an, la sfârșitul lunii mai, Parcul Retiro din centrul orașului este invadat timp de trei săptămâni de cărți și de activități literare. Pentru ediția din acest an au fost montate 364 de standuri care vor găzdui oferte propuse de librării, organisme oficiale, distribuitori și editori locali sau din afara Madridului.