Opera Nationala Bucuresti dedica luna iunie micilor spectatori. Copii au ocazia sa participe la un program de spectacole și concerte, ateliere de creativitate și tururi ghidate interactive, realizate sub egida Studioului pentru Copii și Tineret al instituției, dar și a celor două centre de formare a tinerelor talente: Studioul de Balet pentru Copii și Corul de Copii al Operei Naționale București.

Spectacole pentru copii la ONBFoto: Afis

Astfel, programul debutează duminică, 1 iunie, cu două tururi ghidate interactive ale Operei Naționale București, care vor avea loc începând cu ora 10.00, respectiv ora 11.00. O incursiune în partea nevăzută a Teatrului, în culise, activitatea le oferă participanților posibilitatea de a descoperi o latură inedită a Operei Naționale București, dar și de a dobândi o serie de cunoștințe despre istoria instituției, precum și despre specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unui spectacol. Participarea la tururile ghidate interactive este liberă, în baza confirmării prealabile din partea organizatorilor.

Evenimentele prilejuite de Ziua Copilului continuă marți, 3 iunie, ora 16.00, cu „Eco motive pe portative”, un concert susținut de Corul de Copii al Operei Naționale București în Foaierul mare al instituției. Un colaj de texte și muzică pe tema naturii, reunind creațiile poeților George Topârceanu, Otilia Cazimir sau Elena Farago, concertul este realizat sub îndrumarea și bagheta dirijoarei Smaranda Morgovan. Biletele sunt disponibile pe site-ul tickets.operanb.ro.

Cel de-al doilea spectacol realizat pentru cei mici și cu participarea acestora este „Magazinul de Păpuși”, o producție a Studioului de Balet pentru Copii din cadrul Operei Naționale București. Organizat anual, de peste două decenii, spectacolul se desfășoară în mod tradițional în preajma zilei de 1 iunie, oferindu-le spectatorilor bucuria de a urmări unele dintre cele mai frumoase fragmente din repertoriul dansului clasic, dar și fragmente de dans modern, în interpretarea tinerilor talentați care studiază sub îndrumarea balerinei Magdalena Rovinescu. Anul acesta „Magazinul de păpuși” are loc marți, 10 iunie, ora 19.00, în Sala Mare. Biletele sunt disponibile pe site-ul tickets.operanb.ro.

Programul lunii iunie este completat de o serie de ateliere de creativitate pentru copii de vârstă preșcolară, organizate în week-end, la Studioul pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București. Atelierele se desfășoară în parelel cu un spectacol, ca serviciu conex oferit părinților care doresc să vină la Operă împreună cu copiii lor, aceștia din urmă fiind implicați în acest interval într-o serie de activități cultural-educaționale. Aceste ateliere nu vizează doar facilitarea accesului părinților la spectacol, ci și educarea și formarea copiilor prin intermediul unor ateliere, jocuri și povești care, prin diverse maniere de exprimare artistică, le vor stimula creativitatea și fantezia. Biletele sunt disponibile pe site-ul tickets.operanb.ro.

Programul activitatilor pentru copii in luna iunie 2014:

DUMINICĂ, 1 IUNIE, orele 10.00 & 11.00

Tur ghidat interactiv al Operei Naționale București*

*Accesul este liber, în baza rezervării prealabile

şi a confirmării din partea organizatorilor

MARȚI, 3 IUNIE, ora 16.00, Foaierul Mare

„Eco motive pe portative”

Spectacol susținut de Corul de Copii

al Operei Naționale București

Biletele sunt disponibile pe tickets.operanb.ro

SÂMBĂTĂ, 7 IUNIE & DUMINICĂ, 8 IUNIE, ora 19.00

Studioul pentru Copii și Tineret

Atelier tematic „Zâna păpușilor”

Categoria de vârstă 3 – 6 ani

*Serviciu conex pentru spectatori

Coord.: Miriam Ioan Mihail (teatru de păpuşi)/

Mioara Ifrim (actorie și jocuri interactive);

Clarisa Cristea (balet și mișcare scenică);

Camelia Pasaroiu (arte plastice și pictură);

Biletele sunt disponibile pe tickets.operanb.ro

MARȚI, 10 IUNIE, ora 19.00, Sala Mare

„Magazinul de păpuși”

Spectacol susținut de Studioul de Balet

al Operei Naționale București

Biletele sunt disponibile pe tickets.operanb.ro

DUMINICĂ, 15 IUNIE, ora 19.00

Studioul pentru Copii și Tineret

Atelier tematic „Pinocchio”

Categoria de vârstă 3 – 6 ani

*Serviciu conex pentru spectatori

Coord.: Ileana Sora (balet și jocuri interactive);

Mioara Ifrim (actorie și jocuri interactive);

Andreia Martinescu (artă decorativă);

Biletele sunt disponibile pe tickets.operanb.ro

SÂMBĂTĂ, 21 IUNIE & DUMINICĂ, 22 IUNIE, ora 19.00

Studioul pentru Copii și Tineret

Atelier tematic „Cenușăreasa”

Categoria de vârstă 3 – 6 ani

*Serviciu conex pentru spectatori

Coord.: Georgiana Stroe (balet),

Valentino Tiron (actorie și jocuri interactive),

Radu Ioan Mihail (arte plastice și face painting)

Biletele sunt disponibile pe tickets.operanb.ro