ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti readuce teatrul pe străzile Capitalei. În perioada 29 mai - 1 iunie, are loc cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street. Timp de patru zile, Piata Unirii, Piata George Enescu, Piata Universitătii, Parcul Cismigiu, Centrul istoric si toate bulevardele centrale vor fi inundate de veselie si culoare, prin desfăsurarea a 30 de spectacole sustinute de peste 230 de artisti, din 9 ţări, precum: Australia, Spania, Franta, Olanda, Marea Britanie, Slovacia, Belgia, Italia si România.

B-FIT in the Steer!Foto: Afis festival

Printre cele 30 de companii specializate în teatru de stradă, care aduc, vara aceasta, show-uri la Bucuresti se numără Compagnie Deus Ex Machina, Compagnia Teatro Scalzo, Krist Doo Street Theatre, Compagnie Mademoiselle Paillette, Close Act Theatre, Grupo Puja, Aquatique Show International si Compania Démons et Merveilles.

Programul editiei 2014 a festivalului B-FIT in the Street! cuprinde reprezentatii spectaculoase cu păpuşi gigant, extraterestri, personaje captivante, momente de improvizaţie, maşinării sofisticate, jocuri de lumini si apă. Păstrând spiritul editiilor anterioare, reprezentatiile de la B-FIT in the Street! vor combina armonios dansul cu elemente de acrobaţie, instalaţiile suspendate, concertele în aer liber sau paradele parcă desprinse dintr-o lume ireală.

Câteva dintre cele mai atrăgătoare reprezentatii de la B-FIT in the Street! 2014 sunt: spectacolul de jocuri și lumini pe apă, prezentat de Aquatique Show International, pe Râul Dâmbovița, în zona Piața Unirii; Hamlet, abordare inedită a piesei shakespeariene, propusă de Compania Shakespeare’s Globe; mișcările halucinante ale artiștilor din Mirror Family (Top Event Shows); reprezentațiile companiei Transe Express din Franța: păpușile gigantice Divas, care vor umple centrul orașului de culoare și divertisment, și trupa Celestial Carillon, care va inunda cerul metropolitan cu jocuri impresionante de lumini, pentru 50 de minute.

Informații despre trupele participante, înregistrări video de la edițiile anterioare, fotografii și caietul program sunt disponibile pe site-ul festivalului http://www.bfitfestival.arcub.ro/sau pe www.arcub.ro .

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.