'Contesa' artistei Ileana Oancea expusa in Piata Universitatii
"Bibelourile au fost cândva lucrări artistice respectate, exectuate cu măestrie si migală. În timp, prin reproducerea lor industrială si prin alegerea unor subiecte ce au devenit facile, acestea si-au pierdut valoarea artistică. Am ales să supradimensionez, pentru SPAM, un bibelou recognoscibil, o contesă, si să-l integrez în spatiul public. Amprenta pesonală, pe copia acestui bibelou, este reprezentată de cutitul pe care contesa îl are-n spate. O lovitură de gratie dată artei decăzute si kitschului în general.” - spune Ileana Oancea.
Soclul SPAM, situat lângă Arenele Romane din Parcul Carol I din București, va găzdui, în perioada 10 septembrie-21 octombrie 2013, cel de-al patrulea proiect câstigător al concursului SPAM Copy/Paste - Contesa, autor Ileana Oancea.
Lucrarea 'Contesa' a fost expusă în perioada 10 septembrie-21 octombrie 2013 în Parcul Carol I Bucuresti, în cadrul programului de artă în spatiul public SPAM, fiind cel de-al patrulea proiect câstigător al concursului SPAM Copy/Paste. Lucrarea a mai fost expusa în cadrul Târgul de bijuterie Autor 10 (2013) si ca eveniment colateral pentru Romanian Design Week (2014).
Soclul pe care stă Contesa în piata Universitătii a fost creat de către arhitectul Attila Kim.
Ileana Oancea (n. 1977) a terminat Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti la clasa profesorului Mircea Spătaru. Expune în cadrul programelor de artă în spatiu public: Spatiu expandat (2012), SPAM (2013) si Proiect 1990 (2014). Ileana Oancea trăieste si lucrează în Mogosoaia.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri