Ultima reprezentaţie a operei Madama Butterfly de Giacomo Puccini, din stagiunea actuală a Operei Naţionale Bucureşti, îi are ca invitaţi speciali pe soprana taiwaneză Li Keng, absolventă a prestigioasei Academii Santa Cecilia (Italia), una dintre cele mai vechi instituţii muzicale din lume, şi pe tenorul Călin Brătescu, cu o notabilă carieră internaţională. Aceştia vor interpreta rolurile principale ale operei „Madama Butterfly”, joi, 29 mai, de la ora 19.00, informeaza ONB. Sub bagheta dirijorului Adrian Morar, în spectacol vor debuta şi doi artişti ai teatrului, Andrei Lazăr în Goro şi Iustinian Zetea în Bonzo.

Soprana Li KengFoto: Opera Nationala Bucuresti

Nu sunt făcut pentru acțiuni eroice. Iubesc ființele care au o inimă ca și a noastră, care sunt făcute din speranțe și iluzii, care au tresăriri de bucurie și orele lor de melancolie, care plâng fără să urle și suferă cu o amărăciune interiorizată. (Giacomo Puccini)

Tânăra soprană Li Keng este deținătoarea Premiului special al Operei Naţionale Bucureşti oferit în cadrul Concursului Internaţional de Canto „Marcello Giordani”, desfăşurat în 2013 la Teatrul Massimo „Vincenzo Bellini” din Catania, Italia, premiu care a constat în interpretarea unui rol la Opera Naţională Bucureşti, respectiv rolul titular din opera Madama Butterfly.

Născută la Kaohsiung, în Taiwan, Li Keng a început studiul muzicii luând lecţii de pian şi de flaut, apoi a studiat arta cântului la Liceul Naţional Fengshin din Taiwan. În anul 2004 a intrat la Universitatea Naţională din acelaşi oraş, la Facultatea de Muzică, de unde a absolvit sub îndrumarea profesoarei Jenny – Ren.

În anul 2008, Li Keng a obţinut Premiul al II-lea la cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Canto din China, iar în anul 2012 ea a fost finalistă la cea de-a cincea ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Francesco Paolo Tosti” din Italia şi a primit Premiul I la Premiile Naţionale de Artă din Lecce.

Anul trecut, Li Keng a participat la un concert al Orchestrei Simfonice din Abruzzo, sub bagheta dirijorului Marcello Bufalini, a cântat în evenimentul „Goodbye Leonora”, organizat de Academia “Santa Cecilia” la teatrul grecesc din Roma şi a câştigat cea de-a douăzeci şi cincea ediţie a Premiilor pentru Artă Chi Mei din Taiwan.

Madama Butterfly, operă în trei acte de Giacomo Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa va avea urmatoarea distributie in spectacolul din 29 mai:

Butterfly: Li Keng (invitat)

Suzuki: Oana Andra

Kate: Cristina Eremia

Pinkerton: Călin Brătescu (invitat)

Sharpless: Valentin Vasiliu

Goro: Andrei Lazăr (debut)

Yamadori: Daniel Filipescu

Bonzo: Iustinian Zetea (debut)

Comisarul Imperial: Vasile Chişiu

Ofiţerul stării civile: Mihai Iacob