Joi, 29 mai, de la ora 19:30, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române prezintă, în premieră absolută şi în prezenţa realizatorilor, filmul-omnibus "Love Bus: Cinci povesti de dragoste din Bucuresti" (România, 2014), cu regia semnată de Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile şi Andrei Georgescu. Producătorii filmului sunt Paul Negoescu, Radu Stancu şi Gabriela Suciu. LOVE BUS este o producţie Papillon Film, în coproducţie cu De Film şi Atelierul de Film UNATC.

Evenimentul este al şaselea din seria „Independent Union”, iniţiată în februarie a.c. la Cinemateca Union şi menită a promova producţia cinematografică independentă din România.

LOVE BUS este un film-omnibus format din cinci episoade prezentând fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece într-un cartier al Bucureştiului. Filmul a fost turnat în regim independent, cu studenţi proaspăt absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, şi reprezintă debutul lor, colectiv, pe marile ecrane.

Cele cinci episoade ale filmului:

Episodul 1: IANCULUI

Scenariu și regie: Roxana Andrei

Cu: Ada Galeş, Cătălin Jugravu, Andrei Ion, Tania Popa

Imagine: Mihai Marius Apopei

Montaj: Andreea Dănilescu

Sunet: Ștefan Matei

Sinopsis: Alexandra are 20 de ani și un singur scop: să se împace cu fostul ei iubit, indiferent de riscurile la care se expune sau de oamenii pe care-i rănește.

Episodul 2: DRUMUL TABEREI

Regie: Mihai Mincan

Scenariu: Mihai Mincan, Cristian Delcea

Cu: Andrei Seuşan, Iulia Ciochină

Imagine: George Chiper-Lillemark

Montaj: Dragoș Apetri

Sunet: Vlad Voinescu, Filip Mureşan

Sinopsis: București, România – Fairbanks, Alaska. 27 de zile cu mașina. 25 de ore cu avionul. O secundă cu gândul.

Episodul 3: UNIRII

Regie: Florin Babei

Scenariu: Florin Babei, Roxana Mocanu

Cu: Bogdan Zamfir, Cătălina Crişan, Issabela Yang, Nicolas Teodorescu

Imagine: Alex Brendea

Montaj: Florin Babei

Sinopsis: La o petrecere de adolescenți, Bobo încearcă să-și convingă iubita virgină să se culce cu el, dar Cătălina nu se simte pregătită şi îl refuză. Mai târziu, cei doi își vor găsi alinarea în brațele altora.

Episodul 4: TINERETULUI

Scenariu și regie: Constantin Radu Vasile

Cu: Carla Teaha, Ştefan Mircea

Imagine: Victor Ionichi

Montaj și sunet: Constantin Radu Vasile, Alin Constantin

Sinopsis: Ștefan se reîntâlneşte cu o fostă colegă de liceu. Cei doi se plimbă împreună prin parc şi decid să se revadă mai pe seară. După ce îşi cumpără droguri, el ajunge acasă şi află că ea a murit într-un accident.

Episodul 5: CIŞMIGIU

Regie: Andrei Georgescu

Scenariu: Andrei Georgescu, Paul Negoescu

Cu: Alec Secăreanu, Victoria Răileanu

Imagine: Adrian Coclușneanu

Montaj şi sunet: Sebastian Plămădeală

Sinopsis: George și Andreea sunt un cuplu relaxat. Într-o zi, Andreea găsește în baia lui George un ulei de masaj, a cărui apariție George nu o poate explica.