Gabriel Liiceanu implineste astazi, 23 mai, 72 de ani - s-a nascut in 1942, la Ramnicu Valcea. Filosof, profesor, traducator, scriitor, editor, Gabriel Liiceanu este o personalitate putenica a culturii si o voce impunatoare in spatiul public al Romaniei de astazi. Stim cu totii ca ii datoram enorm. Hotnews.ro si Contributors.ro ii ureaza La multi ani!

Gabriel LiiceanuFoto: Agerpress

Opera si vocea sa publica reprezinta una dintre cele mai importante legaturi pe care le avem cu traditia gandirii europene si romanesti, o legatura de continuitate prin care ne identificam fiecare dintre noi. Poate e greu de multe ori sa recunoastem sau sa vedem clar acest lucru acum, in tumultul acestor ultimi ani, dar in istoria personala si in formarea a foarte multora dintre noi, scrisul lui Gabriel Liiceanu si institutia culturala Humanitas au fost pregnante, au sapat urme adanci.

Intr-un articol recent filosoful se intreba: "Avem noi astăzi, pentru a face față mizeriei morale care ne-nconjoară, destui purtători de frumusețe? Avem din ce construi un zid protector de ființe iubite, fără de care nu am fi buni de nimic și lumea ar înceta să mai țină? Fără de care ne-am destrăma precum într-o atmosferă în care frecarea este prea mare?"

Gabriel Liiceanu ramane astazi unul dintre cei mai buni protectori ai libertatii noastre, a tuturor.