Art Yourself Gallery se deschide in Noaptea Alba a Galeriilor si isi aspteapta publicul pe Taramul lamailor la expozitie si lansare de carte.

Taramul lamailor la Art Yourself GalleryFoto: Afis

De la echilibrul lamailor la imposibilitatea acestora de a se elibera de complex, de la starea de visare - înfășurată în feminitate intr-o teorie de vacuum.

Existența exploziei cauzează implozia - masculin/feminin, zi/noapte.

Despre lămâi, lună și feminitate.

De la galben la verde, de la lamaie la „aceasta nu este o lamaie”.

Acru, dar foarte calculat și benefic.

Totul cu si despre lamai intr-o conspiratie in care Absolut trebuie sa fii o lamaie, chiar si verde, doar sa-ti placa arta!

La parter: Bogdan Teodorescu, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Cristiana Negoescu, Alexandru Nimurad, Isabela Iorga, Andrei Tudoran, Florin Pantilimon, Gabriel Caloian.

Andreea Floreanu la etajul galeriei va invita la o „Cup of tea”, intre poezie si vibratie, intre auto-cultivare si arta, intre acuarela si ulei prin care descoperim lumea ceaiului sau o alta modalitate de a savura viata.

In aceeasi noapte Editura Baroque Books & Arts lanseaza cartea Taramul lamailor, autor Helena Attlee, care este o poveste plină de culoare a lămâilor şi o neaşteptată istorie culturală, politică şi morală a Italiei, de la sosirea citricelor în Calabria, în secolul al II-lea, la dominaţia arabă din Sicilia din veacul al IX-lea, până la slowfood şi studiile genetice ale secolului XXI.

De la uleiurile esenţiale din citrice folosite în industria parfumurilor până la preţiosul ulei de bergamotă, de la istoria dulceţurilor şi fabricarea lor în Sicilia la extraordinara recoltă de lămâi-diamante din Calabria, de la ravisantul Limoncello la violenţa teribilă a bătăilor cu portocale, de la mafie la livezile de lămâi de lângă Palermo.

Fiecare carte spune o poveste.

Fiecare artist confirma povestea doar ca o vede (m) diferit.