De fiecare data cand vrem sa cumparam o carte ne intrebam, oare o sa am timp sa o citesc? Sa citesti e ca si cum ai avea grija de tine, este luxul unei intimitati cu tine insuti prin intermediul unui autor bun. Daca vrei sa afli doar informatii despre un subiect intri pe internet. Daca insa vrei sa citesti un autor va trebui sa pui mana pe cartea pe care a scris-o, sa o parcurgi ca pe un drum. Din perspectiva editorului oare cum se vad lucrurile acestea? Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas, a fost in redactia Contributors.ro.

Lidia BodeaFoto: Hotnews

Cum merge piata de carte in Romania, care sunt tendintele, cum se pozitioneaza editurile, cine si cum cumpara carti in 2014? Predictiile pentru 2014 -2015 privind vanzarile de carte nu sunt prea roze niciaieri in lume. Sperantele puse in cartile electronice au fost cam exagerate, cel putin momentan, raspandirea si ieftinirea lor relativa nu au adus revirimentul pietei la care se asteptau editorii. In Romania a inflorit comertul pe internet cu carte tiparita, dar cartile electronice inca nu reprezinta o cota semnificativa din vanzari. Librariile din Bucuresti in schimb devin din ce in ce mai imbietoare, mai primitoare si mai frecventate. Cum a fost construit acest nou concept de librarie?

Ce va aduce Bookfest-ul anul acesta – incepe pe 28 mai – si care va fi oferta Humanitas la targ?Puteti sa puneti intrebari prin intermediul formularuli de comentarii.