"Sunt oameni care cred doar in ce vad si oameni care cred fara sa vada. In valtoarea istoriei, in vreme de razboi doi asemenea oameni se intalnesc. Cine este cel orb si cine cel care vede?"

Joi, 15 mai 2014, incepand cu ora 19:00, Sfantul Tus si Editura Mandragora invita publicul la lansarea primei parti a romanului grafic In Trecatoare, primul din seria Cei de dincolo, semnata Alex Talamba si Adrian George Dragan.

Seria Cei de dincolo este cea mai recenta colaborare a duo-ului creativ Talamba (grafica) si Dragan (story), dupa romanele grafice Elabuga (2011) si Mila 23 (2012), publicate de Editura Mandragora.

Alex Talambă, desen și culoare

Absolvent al Institutului de Arte Plastice “N. Grigorescu” din București, lucrează pentru început, din 1998, ca animator 2D, iar din 2001 ca ilustrator pentru un număr mare de agenții de publicitate, ca McCann Erickson, Saatchi & Saatchi, Graffiti BBDO, Headvertising, etc. În 2011 publică primul album personal de bandă desenată, “Elabuga”, în colaborare cu scenaristul George Drăgan. De atunci a publicat mai multe albume personale sau colective de bandă desenată, precum “The Book of George”, “Sidi Boudiz Kids”, “Mila 23” sau cel mai recent, “Cei de Dincolo”. În 2012, primește Trofeul “Sandu Florea” la Salonul de Bandă Desenată de la Constanța pentru “Mila 23”, iar în 2013 este invitat oficial al Salonului de Carte de la Paris.

George Drăgan, scenariu și text

Absolvent al Facultații de Drept din București în 1999, începe să lucreze copywriter pentru agenții ca: Alternative Advertising, Genius Adv., Tempo Adv. sau Cohn&Jansen. În paralel, a publicat scurte nuvele în cateva volume și reviste, a scris scenarii de film, caștigând la concursul de scenarii organizat de CNC, sectiunea dezvoltare, cu un proiect de lung metraj. De asemenea a mai publicat în colaborare cu Alex Talambă, trei albume de bandă desenată: “Elabuga” (2011), “Mila 23” (2012) și “Cei de Dincolo” (2014).