Intre 17 si 21 mai, PopUP Theatrics si Doctor's Studio, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, invita publicul bucurestean la INSIDE. INSIDE, un concept PopUP Theatrics, o interventie teatrala experimentata deja la nivel international, soseste acum si prinde culoare locala in Romania. Spectacolul are caracter site-specific (inspirat de un loc anume, creat pentru acel loc si derulat o singura data). La Bucuresti, INSIDE le va oferi spectatorilor posibilitatea de a experimenta un traseu emotional fictiv intr-unul dintre cele mai importante muzee de traditie si arta populara din Europa: Muzeul National al Taranului Roman.

Afis INSIDEFoto: Doctor's Studio

PREMIERA va avea loc in 17 mai si va fi urmata de 4 reprezentatii in 18, 19, 20 si 21 mai.

Reprezentatiile au loc intre orele 18.00 si 22.00. La o reprezentatie pot participa doar 22 de spectatori, in cupluri de cate 2 persoane. Fiecare spectator va avea, la alegere si in limita locurilor, ore diferite de intrare la spectacol. Acestea vor fi specificate pe bilet.

Din 12 mai, biletele vor fi puse in vanzare la Clubul Taranului, Str. Monetariei, nr. 3. Pret bilet - 35 lei.

  • INSIDE: MTR

Muzeul National al Taranului Roman este una dintre cladirile emblematice ale Bucurestiului. Nu este locuitor care sa nu o stie, nu este bucurestean care sa nu fi fost acolo, macar o data. Deschis publicului din 1906, Muzeul National al Taranului Roman a trecut prin momentele importante ale istoriei recente alaturi de localnici, ramanand un simbol al sufletului romanesc.

  • O colaborare internationala

3 regizori si 3 dramaturgi colaboreaza pentru a descoperi povesti uitate, intamplari pierdute si suflul "din interior" al acestui monument istoric. O documentare prealabila constituie materialul pe baza caruia vor construi 3 povesti conectate intre ele, inspirate de istoria si prezentul institutiei-gazda.

Componenta artistica internationala asigura perspective diferite ce vor conferi profunzime produsului artistic final, pentru ca artistii straini vor identifica lucruri pe care localnicii nu le mai percep, iar romanii vor (re)cunoaste detalii pe care strainii nu le pot intelege.

Echipa de actori, regizori si coregrafi are la dispozitie zece zile pentru a transpune textul intr-un spectacol original, care se va juca in exclusivitate la MTR, timp de 5 zile consecutiv, intre 17 si 21 mai 2014.

INSIDE MTR ii reuneste pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Stefan si pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol si Ana Margineanu.

12 actori romani vor face parte din distributia spectacolului: Laurentiu Banescu, Viorel Cojanu, Toma Danila, Sabrina Iaschevici, Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Oana Margineanu, Isabela Neamtu, Maria Nicola, Katia Pascariu, Simona Pop si Cosmin Selesi.

Coregrafia spectacolului este semnata de Andreea Duta, iar scenografia este realizata de Maria Nicola.

Un spectacol in care TELEFONUL MOBIL este personaj

INSIDE va dezvalui spatiile private ale MTR unui numar restrans de spectatori, in acelasi timp - mai exact, doi.

Titlul INSIDE (Inauntru) se refera atat la accesul fizic al publicului in spatii pe care altfel nu avea ocazia sa le vada, cat si la cel metaforic, la vocea interioara a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL.

La intrare, fiecare spectator va primi un telefon si va fi invitat sa-l foloseasca. Telefonul mobil este cheia principala de acces catre intelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidata de vocile "Dinauntru".

Facebook event: https://www.facebook.com/events/408714492602225/

Blog event: http://www.popuptheatrics.com/inside-bucharest-blog.html

Despre PopUP Theatrics: Un proiect a carui misiune este sa creeze evenimente teatrale site-specific, in colaborari dinamice cu artisti din toata lumea. Echipa a creat mai intai Hotel Project - un spectacol pentru un singur spectator, care a fost jucat in Queretaro Mexico la Obispo Hotel, la Itza Hostel in 2011, apoi in SUA la WJ Hotel in NYC si la The Grand Summit Hotel in New Jersey in 2012. Long Distance Affair a urmat in 2013 ca primul proiect oficial sub brandul PopUP Theatrics. 50 de artisti din toata lumea au participat la realizarea lui. Din nou o creatie pentru un singur spectator per performance, Long Distance Affair a fost extrem de bine primit de presa si de public in New York si a adunat articole in peste 30 de publicatii internationale. Spectacolul a fost invitat la Sumerhall in celebrul festival de la Edinburgh, sectiunea Fringe.

Despre INSIDE: Conceput de Ana Margineanu si Tamilla Woodard, INSIDE a avut premiera la Hotelul InterContinental Madrid in mai 2013 - unde a fost ovationat de presa si de public. Biletele la toate reprezentatiile s-au vandut in timp record, iar El Pais, una din cele mai importante publicatii spaniole a scris: "Daca teatrul este deja tridimensional, acest spectacol face saltul la a patra dimensiune". PopUP Theatrics inseamna Ana Margineanu, Tamilla Woodard si Molly Morris - www.popuptheatrics.com.

Ana Margineanu (RO/SUA, creator si concept)

Este membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit regie de teatru la UNATC, Bucuresti. Spectacolele ei au fost prezentate in New York, Edinburgh, Madrid, Dublin, Mexic, Basel, Dusseldorf, Graz, Praga, Saint Petersburg, Viena si in majoritatea oraselor din Romania. A obtinut numeroase premii, precum Cel mai Bun Spectacol - Drama de Relatii la LONDON Fringe Awards (2006), Premiul Criticii pentru Cel Mai Bun Spectacol (2007), Cel mai Bun Spectacol la Festivalul Comediei Romanesti (2010). Recent, spectacolul ei The Window a fost nominalizat la nu mai putin de 7 categorii la Premiile New York Innovative Theatre Awards.

Tamilla Woodard (SUA, creator si concept)

Este Membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit Yale School of Drama si este regizor in rezidenta la New York Theatre Workshop. Spectacolele semnate recent includ Drama Tour in Querretaro, Mexico, Valiant de Lanna Joffrey la Teatrul InterAct din Philadelphia, Nightlands de Sylvan Oswald la New Georges, NYC. Spectacolul ei Polanski Polanski de Saviana Stanescu a fost prezentat la Teatrul Odeon din Bucuresti in 2012. A mai regizat pentru teatrele Working Theater, HERE, The Actors Theatre of Louisville, PS122, DR 2, The Culture Project, Urban Stages, Dance Theatre Workshop, The Kitchen Theatre. A primit The Charles Bowden Award de la New Dramatists si The Josephine Abady Award din partea The League of Professional Theatre Women.

Despre Doctor's Studio: Infiintata in 2012 in Bucuresti, Doctor's Studio este o asociatie culturala independenta, care organizeaza, produce si promoveaza proiecte artistice cu stranse si evidente legaturi cu Romania si lumea in care traim. Doctor's Studio promoveaza experimentul si inovatia in arta si militeaza pentru educarea publicului prin cultura. Doctor's Studio a produs doua spectacole de teatru - Colibri de Garret Groenveld (regia Florin Piersic Jr.) si LSD Theatre Show de Christopher Durang (regia Horia Suru), pregateste premiera unui film documentar despre teatrul independent din Romania si este onorat de co-producerea spectacolului INSIDE la Bucuresti. Fondatorii Doctor's Studio sunt Daniel Popa, Isabela Neamtu si Marta Banescu. www.doctorsstudio.org.

Proiectul INSIDE MTR este produs de PopUP Theatrics si Doctor's Studio, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, cu sprijinul Teatrului LUNI de la Green Hours.

Spectacolul este sustinut de VODAFONE ROMANIA.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Sapte Seri, BeWhere, Port.ro, TATAIA, Cooperativa Traditionala, Romania Pozitiva, Zeppelin.