Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI), in parteneriat cu Teatrul de Comedie, va invita sambata, 10 mai, incepand cu ora 16:30, la cea de-a doua editie a Festivalului de spectacole contemporane in proiectie: PLAY (the day). Festivalul PLAY s-a nascut din dorinta de a oferi publicului de teatru sansa de a fi la curent cu ceea ce se intampla pe scena internationala. Evenimentul gazduit de Sala noua a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) isi propune sa aduca in prim-plan spectacole contemporane recente, realizate de catre cei mai apreciati creatori internationali ai momentului, prezentate in cea mai buna formula in afara vizionarii lor live.

Festivalul Play the DayFoto:

In cadrul festivalului veti avea ocazia sa participati la vernisajul unei expozitii de fotografie semnata Alexandra Pasca in cadrul careia puteti admira imagini surprinse in timpul spectacolelor de teatru, sa asistati la o conferinta despre transmedia storytelling sustinuta de Rodica Dominteanu si Ioana Mischie (STORYSCAPES) si sa vedeti spectacolul regizoului grec Dimitris Papaioannu - Crawling Bodies. Acesta este cunoscut publicului larg pentru conceptul ceremoniei care a deschis Jocurile Olimpice din Grecia 2004, spectacol care a fost urmarit de 72.000 de spectatori si peste 15.000 de performeri din randul atletilor. Spectacolul proiectat, Crawling Bodies, este o disectie a corpului barbatesc, o piesa cu 22 de performeri barbati, un performance la limita intre teatru si dans.

Cristina Modreanu, critic de teatru si lector universitar in cadrul CESI, coordonatoarea proiectului, spune: "Cine vrea sa vada teatru venit de pe scenele internationale in Romania merge la Sibiu, Cluj sau Timisoara. Desi se doreste o capitala europeana, Bucurestiul nu are acces la noile tendinte din spectacologia mondiala, foarte putine spectacole de teatru si performance au ajuns aici in ultimii ani. Festivalul Play - spectacole contemporane in proiectie, organizat pentru a doua oara de masteranzii Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii pe care ii coordonez, isi propune sa repare partial aceasta situatie, prin proiectarea in premiera in Romania si in Bucuresti a unor spectacole semnate de creatori internationali. Ei raspund astfel unei curiozitati firesti si unei nevoi de iesire din izolare si de conectare la vibratiile scenei contemporane."

Sambata, 10 mai, incepand cu ora 15:00, spectatorii sunt asteptati la Sala Noua a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) pentru a participa la un eveniment unic: PLAY (the day) - festival de spectacole contemporane in proiectie.

CESI este primul centru de cercetare post-universitara din Romania in domeniul stiintelor socio-umane acreditat cu titlul de EXCELENTA de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), infiintat pentru a dezvolta, a coordona si a executa proiecte de cercetare, teze de doctorat si cursuri de masterat in domeniul de competenta ales: studiul interdisciplinar al imaginii. Acest studiu, in viziunea CESI, se afla la confluenta mai multor discipline din cimpul stiintelor umaniste, precum: filosofie, estetica, semiotica, teoria literaturii, teoria si istoria artelor, istorie, cultura vizuala. CESI se axeaza nu numai pe cercetarea imaginii vizuale si a imaginii literare, ci si a altor forme de expresie si comunicare.

CESI face parte din Consortiul dintre Universitatea din Bucuresti (UB) si Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" (UAUIM) - Bucuresti, incepind cu decembrie 2003. Din 2005, din consortiu face parte si Universitatea "Al. I. Cuza", Iasi, prin Centrul de Hermeneutica al Facultatii de Filosofie.