Cea mai importanta expoziţie de fotojurnalism World Press Photo ediţia 2014 a fost deschisă oficial joi seara la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în prezenţa invitaţilor din străinătate şi din ţară, a fotografilor amatori şi profesionişti, şi a jurnaliştilor. Expozitia include 150 de fotografii şi face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, care călătoreşte în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locuri din aproape 50 de ţări, informeaza Agerpres.

În cadrul expoziţiei care va fi deschisă pentru public începând de vineri, 9 mai, până pe 29 mai, vizitatorii români vor avea ocazia de a admira Fotografia Anului la World Press Photo realizată de fotograful american John Stanmeyer în februarie 2013 pe o plajă din Djibouti, care arată imigranţi africani sub lumina lunii cu telefoanele mobile îndreptate către cer, în speranţa de a prinde un semnal necostisitor din ţara vecină, Somalia, pentru a reînnoda legăturile cu rudele din străinătate.

'Expoziţia este împărţită pe secţiuni - natură, sport, război, viaţa de zi cu zi. Între artiştii fotografi prezenţi cu lucrări în expoziţie nu există niciun român. Există totuşi şi o serie de fotografii făcute în România, în Transilvania', a precizat pentru AGERPRES, Simona Giura, project manager.

Cristian Movilă, fondator al Fundaţiei Eidos, organizatorul World Press Photo în România a spus că prin această expoziţie încearcă să vorbească despre ce se întâmplă în afara ţării noastre în condiţiile în care presa românească 'este preocupată doar despre ce se întâmplă la noi şi doar atât'.

'Nu am făcut expoziţia pentru un anumit tip de om, pentru o anumită categorie. Cred şi sper foarte tare ca orice om care trece prin Piaţa Universităţii sau care nu, să-şi facă drum şi să intre şi să fie transportat cumva acolo, în lumea celor care suferă, să iasă cu un mesaj de aici', a declarat Cristian Movilă în deschiderea expoziţiei.

Expoziţia va fi deschisă zilnic între orele 11,00-21,00, până pe 29 mai. Biletele pentru vizitarea expoziţiei pot fi achiziţionate la preţul de 10 lei.