Repertoriul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu se va îmbogăţi în luna mai cu un nou spectacol, „Oidip” care marchează reîntoarcerea regizorului Silviu Purcărete la tragedia antică grecească, după mai bine de 16 ani și îl aduce pe scenă, în rolul principal, pe directorul Teatrului Naţional din Sibiu, actorul Constantin Chiriac, informeaza Radio Romania.

Spectacolul este prezentat în avanpremieră pe datele de 7, 8 si 22 mai, urmând ca premiera oficială să aibă loc în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Scenariul spectacolului a fost creat de Silviu Purcărete după tragediile lui Sofocle: „Oedip la Colonos” și „Oedip Rege”.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc anul acesta în perioada 6 – 15 iunie.

Pentru evenimentele din programul prezentat anul acesta la Sibiu, organizatorii au pus în vânzare peste 20.000 de bilete. Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi locul în sală. Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va reuni timp de 10 zile participanţi din 70 de ţări, ce vor prezenta 350 de evenimente în 66 de spaţii de joc.