Cea de-a doua ediţie a Festivalului de spectacole contemporane în proiecţie 'Play (the day)' se va desfăşura sâmbătă 10 mai, începând cu ora 16,30, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie ((Strada Sf. Vineri nr. 11) ), informează un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul este organizat de CESI - Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii în parteneriat cu Teatrul de Comedie, si îşi propune să aducă în prim-plan spectacole contemporane recente, realizate de cei mai apreciaţi creatori internaţionali ai momentului, prezentate în cea mai bună formulă în afara vizionării lor live.

În cadrul festivalului publicul are ocazia sa participe la vernisajul unei expoziții de fotografie semnată Alexandra Pașca în cadrul căreia va putea admira imagini surprinse în timpul spectacolelor de teatru, să asiste la o conferință despre transmedia storytelling susținută de Rodica Dominteanu și Ioana Mischie (STORYSCAPES) și să vizioneze spectacolul regizorului grec Dimitris Papaioannu – 2 (TWO). Acesta este cunoscut publicului larg pentru conceptul ceremoniei care a deschis Jocurile Olimpice din Grecia 2004, spectacol care a fost urmărit de peste 72.000 de spectatori si peste 15.000 de performeri din rândul atleților. Spectacolul proiectat, 2 (TWO), este o disecție a corpului bărbătesc, o piesă cu 22 de performeri bărbați, un performance la limita între teatru și dans, se arata comunicatul remis Hotnews.ro.

Referitor la acest eveniment, Cristina Modreanu, critic de teatru și lector universitar în cadrul CESI, coordonatoarea proiectului, spune: ”Cine vrea să vadă teatru venit de pe scenele internaționale în România merge la Sibiu, Cluj sau Timișoara. Deși se dorește o capitală europeană, Bucureștiul nu are acces la noile tendințe din spectacologia mondială, foarte puține spectacole de teatru și performance au ajuns aici în ultimii ani. Festivalul Play –spectacole contemporane în proiecție, organizat pentru a doua oară de masteranzii Centrului de Excelență în Studiul Imaginii pe care îi coordonez, își propune să repare parțial această situație, prin proiectarea în premieră în România și în București a unor spectacole semnate de creatori internaționali. Ei răspund astfel unei curiozități firești și unei nevoi de ieșire din izolare și de conectare la vibrațiile scenei contemporane.”