Volumul "Mătuşi fabuloase şi alte istorioare bucureştene" de Silvia Colfescu, aparut la editura Vremea, va fi lansat joi, 8 mai, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu. O carte cu istorioare despre "nişte supravieţuitoare, femei cu suflete de oţel – e drept, cele mai multe ascunse în învelişuri moi de catifea.", dupa cum spune autoarea.

Matusi fabuloase si alte istorioare bucurestene, de Silvia Colfescu Foto: editura Vremea

"De multă vreme aveam de gând să scriu lucrurile pe care mi le mai amintesc despre câteva mătuşi fabuloase. Mătuşile mele adevărate, câteva mătuşi adoptate şi chiar mătuşi ale prietenilor mei, femei care, la prima vedere, erau (unele mai sunt) foarte deosebite unele de altele, dar care se asemănau într-o anume privinţă: erau cu toatele nişte supravieţuitoare, femei cu suflete de oţel – e drept, cele mai multe ascunse în învelişuri moi de catifea. A, să nu uit: bucureştence, desigur – măcar în unele perioade importante ale vieţii lor – altfel de ce-aş scrie despre ele „istorioare bucureştene”? Voiam să scriu pentru că mi se pare nedrept să las să se piardă amănuntele pline de farmec – sau de haz – ale vieţilor lor, amestecate de-a valma în fluviul destinelor ultimului veac. Am tot amânat, prinsă în plasa unor ocupaţii care mi se păreau mai importante. Până într-o zi, când o observaţie a unui prieten m-a făcut să-mi dau seama că e mai important să scriu despre ele, trecătoarele. Înainte de a deveni eu însămi, pentru cine ştie cine, o mătuşă fabuloasă." spune Silvia Colfescu

La evenimentul de lansare vor participa in calitate de invitati : Ruxandra Beldiman- nepoata, Adrian Silvian Ionescu - var literar, Silvia Colfescu - matusa. Dupa prezentarea cartii, autoarea va sustine o sesiune de autografe.