Grigore Leşe şi un grup de patru aromâni fârşeroţi din Cogealac vor susține vineri 2 mai un concert de muzici din vremuri străvechi în festivalul Balkan Trafik (1-4 mai 2014) de la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles (BOZAR). Octogenarii aromâni fârşeroţi sunt ultimii reprezentanţi ai polifoniilor tradiţionale.

Festivalul Balkan TrafikFoto: ICR

Festivalul Balkan Trafik constituie un reper pe agenda culturală a capitalei europene. Peste 7000 de spectatori şi 200 de artişti vor transforma una dintre cele mai prestigioase instituții culturale din Belgia,, într-un templu al muzicii, dansului şi artelor spectacolului.

Ȋn premieră, Institutul Cultural Român Bruxelles și Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), organizează un stand de promovare a României ca destinație turistică, în spaţiul BOZAR pe durata durata festivalului Balkan Trafik.

Maestrul Grigore Leşe, ambasador al turismului rural românesc, va fi prezent la stand vineri seară după concert, pentru o sesiune de discuţii, autografe şi fotografii.

Prezenţa artiştilor români este asigurată cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles, partener al festivalul Balkan Trafik încă de la prima ediţie, în 2007.​