Zoli Toth - promotorul muzicii neconventionale de percutie din Romania - este "Bach in ShowBiz" din 30 aprilie. Artistul pregateste un spectacol extraordinar cu muzica de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completata cu un show unic de proiectii 3D marca "Les Ateliers Nomad". Toate acestea intr-un turneu national extraordinar.

afis Zoli TothFoto: Quartz Media

Fondator si lider al celebrei trupe SISTEM, Zoli Tothdoreste ca prin Turneul "Bach in ShowBiz" sa revina la formatia sa de muzician clasic, trecuta insa prin filtrul experientei lui in showbiz.

Era un vis mai vechi sa realizez un proiect fusion in care sa combin muzica clasica si ceea ce am invatat in showbiz. Desi in facultate l-am cam urat pe domnul Bach, astazi ma bucur mult sa pot "profita" de genialitatea lui. Alaturi de echipa mea, am reusit sa-l reinventam pe Marele Bach, o provocare deloc usoara, mai ales atunci cand asteptarile publicului de azi sunt foarte mari. Formula unica a instrumentelor de pe scena (vioara, violoncel, marimba si vibrafon), programul divers, dinamic, plin de efecte speciale, culoare si energie, combinatia intre clasic, jazz, pop sau rock, fac din "Bach in ShowBiz" cel mai provocator proiect in care m-am implicat pana astazi. Sper din tot sufletul ca munca noastra sa se regaseasca pe zambetul de final al publicului acestor spectacole, declara Zoli Toth.

Artistul nu pleaca singur in turneu, ci este insotit de colegii din proaspat-infiintatul sau ansamblu - Zoli TothProject: Amalia Gisca - vioara, Flaminia Nastai - violoncel si Bogdan Pop - percutie.

Muzica spectacolului este compusa de Adrian Enescu, una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii romanesti. Celebrul semnatar al piesei "Buna seara, iubito" a compus muzica pentru 65 de filme romanesti si straine, pentru piese de teatru si spectacole de balet prezentate in intreaga lume.

"Variatiuni pe teme de BACH" constituie o muzica geometrica. "Variatiunile BACH" sau "BACH-REMIX" reprezinta o suprafata pe care te deplasezi in orice directie, dar te intorci in punctul de unde ai pornit.

Variatiunile sunt gandite in asa fel incat oricare dintre ele sa poata deveni muzica unui film. Fiecare piesa este un univers. Fiecare muzica este o poveste. In acest "road movie" este vorba despre efortul intoarcerii in punctul de pornire, locul care genereaza alte noi calatorii. Sunt cuvintele lui Adrian Enescu, descriind principiile aflate la baza playlist-ului prezentat in Turneul "Bach in ShowBiz".

In perioada 30 aprilie - 5 iunie Zoli TothProject are urmatorul itinerar:

30 aprilie - Ploiesti - Filarmonica Paul Constantinescu, ora 19.00

4 mai - Craiova - Filarmonica Oltenia, ora 19.00

5 mai - Timisoara - Filarmonica Banatul, ora 19.00

9 mai - Oradea - Filarmonica de Stat, ora 19.00

10 mai - Satu Mare - Filarmonica Dinu Lipatti, ora 19.00

11 mai - Cluj-Napoca - Colegiul Academic, ora 19.00

16 mai - Pitesti - Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00

23 mai - Brasov - Sala Patria, ora 19.00

24 mai - Targu Mures - Palatul Culturii (Sala Mare), ora 19.00

25 mai - Sibiu - Sala Thalia, ora 19.00

5 iunie - Bucuresti - Sala ArCub, ora 19.00

Mai multe informatii despre Turneul National "Bach in ShowBiz" sunt disponibile pe www.zolitoth.ro, iar biletele la acest super-show al primaverii se gasesc la casele de bilete ale institutiilor partenere. Pentru a fi in permanenta conectati la ceea ce se intampla in turneu, nu uitati sa dati like paginii de Facebook Zoli Toth.

Un proiect prezentat de Raiffeisen Bank

Organizatori: Quartz Media Production, Asociatia Star Management

Design vestimentar: Veronica Frisan

Un proiect dedicat Asociatiei Green Revolution

Co-producator: TVR2

Eveniment recomandat de RFI

Eveniment prezentat de Adevarul

Partener media principal: HotNews.ro

Parteneri: Les Ateliers Nomad, Filarmonica Ploiesti, Filarmonica Brasov, Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca, Filarmonica Oltenia Craiova, Filarmonica Oradea, Filarmonica Banatul din Timisoara, Filarmonica Pitesti, Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare, Filarmonica Targu-Mures, Filarmonica Sibiu

Parteneri media nationali: mediaTRUST, Dilema veche, Sapte Seri, Catavencii, Revista 22, Etiquette, Blitz TV, Ziarul Metropolis, Q Magazine, Igloo, 121.ro, ziare.com, 4arte, webcultura, dela0.ro, Manager Express, casamea.ro, acasa.ro, DivaHair.ro, Kooperativa 2.0, Cariere, onlinegallery, Viitorul Romaniei, Societatesicultura.ro, Ora de stiri, SensoTV, Transilvania TV.

Parteneri media locali: Ploiesti: Jurnalul Prahovean, Incomod.ph; Craiova: Gazeta de Sud, Radio Sud, Craiova.ro, Lupa, Cuvantul Libertatii, Pro Fun; Timisoara: Renasterea Banateana, Pressalert.ro, TimisosaraAzi.ro, Evive.ro; Oradea: Bihoreanul, Crisana, Informatia de Bihor, Evenimente Oradea; Satu Mare: Informatia Zilei, I TV; Cluj-Napoca: Faclia, Cotidianul Transilvan, Transilvania Reporter, Monitorul de Cluj, orasulcluj.ro; Pitesti: Argesul; Brasov: Transilvania Expres, TexFM, myTex.ro, TVS Targu Mures: Zi de Zi, Radio SON; Sibiu: Profil Cultural, Sibiu 100%