Pianul Calator isi continua turneul in orasele din tara spre bucuria melomanilor care au ocazia sa participe la aceasta aventura muzicala. Un recital extraordinar va avea loc la Târgu Mureş pe 14 aprilie, la Palatul Culturii. Horia Mihail va interpreta, într-un recital 100% Mozart, două rondouri, două fantezii şi două sonate din creaţia mozartiană, informeaza organizatorii. In acest an Mozart, compozitorul ce şi-a petrecut cei mai mulţi ani din viaţă în turneu, este muza călătoriei muzicale.

Horia Mihail: foto Virgil OprinaFoto: Orchestrele si Corurile Radio

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale ţării, după ce pianul care a fost lăsat în folosinţa comunităţii locale din Mediaş, în 2011, a ajuns la Roman, la Şcoala de Muzică Sergiu Celibidache, în premieră, la Piteşti, pe 3 aprilie şi la Braşov pe 10 aprilie, Horia Mihail in postura de solist şi dirijor a interpretat împreună cu orchestrele din cele două oraşe: “Concertul nr. 12 în la major pentru pian şi orchestră”, „Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră” şi „Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră”.

“Foarte frumos şi cântă aşa fin că parcă nu e instrument. E…foarte frumos, foarte frumos”. „O idee foarte bună. Să se ştie şi în alte părţi ale ţării unde, probabil, viaţa culturală nu e atât de diversificată ca într-un oraş mare. Iubitorii de muzică au prilejul să vadă ceva extraordinar”. „M-am aşteptat să fie aşa.... A fost o bucurie să ascult. Este o acţiune foarte inspirată, doar că bănuiesc, că este foarte greu să-i facă faţă un pianist în atâtea oraşe, într-un timp scurt.”, au spus spectatorii prezenţi în sălile de concert.

Itinerarul Pianul Călător 2014:

Tulcea, 21 MARTIE, Teatrul Jean Bart, Recital Pianul călător

Bârlad, 22 MARTIE, Pavilionul Marcel Guguianu, Recital Pianul călător

Mediaş, 25 MARTIE, Sala Traube, Recital Pianul călător

Deva, 26 MARTIE, Teatrul de Artă, Recital Pianul călător

Tecuci, 28 MARTIE, Casa de Cultură, Recital Pianul călător

Roman, 29 MARTIE, Casa de Cultură, Recital Pianul călător

Piteşti, 3 APRILIE, Casa de Cultură, Concert cu orchestra

Sibiu ,4 APRILIE, Sala Thalia, Recital

Braşov, 5 APRILIE, Sala Patria, Recital

Braşov, 10 APRILIE, Sala Patria, Concert cu orchestra

Târgu Mureş, 14 APRILIE, Palatul Culturii, Recital

Oradea, 17 APRILIE, Sala Filarmonicii, Concert cu orchestra

Bucureşti, 23 APRILIE, Sala Radio, Recital

Bucureşti ,25 APRILIE, Sala Radio, Concert cu orchestra

Sânnicolau Mare, 26 APRILIE, Castelul Nako, Recital Pianul călător

New York , 4 mai, Klavierhaus, Recital

Bucureşti , 10 MAI, Parcul Herăstrău, Recital Pianul călător

Bucureşti, 11 MAI, Parcul Cişmigiu, Recital Pianul călător

Chişinău ,14 MAI, Sala cu orgă, Recital

Turneul Pianul Calator este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Radio România Cultural.