Grigore Leşe va aduce cântece de sărbătoare, în cadrul unui concert dedicat unui moment important din calendarul popular - Rusaliile - pe scena Ateneului Român, pe 13 mai. Potrivit Agerpres, recitalul va fi unul inedit, în care ecourile străvechi, îmbinate cu sonorităţile contemporane, vor aduce la viaţă cântece de sărbătoare şi de bucurie, la hotar de anotimpuri. În cadrul concertului, Grigore Leşe va fi acompaniat de Nicolae Licareţ, la orgă, şi de Ansamblul Archaeus dirijat de Liviu Dănceanu.

După cum povesteşte artistul, concertul de la Ateneul Român va fi un spectacol al bucuriei, al reînvierii naturii, pus în scenă în cadrul unui concept muzical nou.

'Este o provocare, deoarece muzicile pe care le voi prezenta, împreună cu organistul Nicolae Licareţ şi Ansamblul Archaeus dirijat de compozitorul Liviu Dănceanu, s-au format în perioade diferite, fiecare având o tematică specifică. Concertul se va întregi prin împestriţirea semnalelor pastorale cu imne şi hori, performând stilul basmit de povestire dramatică. Instrumentele rudimentare vor pregăti ambianţa altor ecouri străvechi prin îngemănări cu sonorităţile instrumentelor clasice. Vom încerca să creăm o atmosferă de meditaţie asupra vieţii şi destinelor umane. Va fi o poveste inepuizabilă a sunetelor, prilej de împăcare cu lumea, care îndeamnă la destăinuiri de sensibilităţi ascunse. Muzicile trebuie împlinite pentru a ne dezmierda sufletul şi pentru a-l apăra de prăvălirea în deşertăciunea din fiecare zi', spune Grigore Leşe.

Nici ziua concertului nu a fost aleasă întâmplător, fiind stabilită 'într-un moment important al calendarului popular: ajunul sărbătorii numite Todorusale'. 'Este un timp magic, timp hotar între anotimpuri, când Sântoaderii - patroni ai primăverii - le învestesc pe zânele Rusalii cu puterea de a guverna vara. Este o noapte a cerurilor deschise', explică artistul.

Biletele vor fi disponibile la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţă faţă de scenă, respectiv: 70, 90, 110, 135, 175, 250 de lei, şi vor putea fi achiziţionate de pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi casa de bilete a Sălii Palatului.