Sâmbătă, 12 aprilie, începând cu ora 11.30, Editura Litera lanseaza cartea Ce spun eu și ce înțelegi tu de Deborah Tannen. Evenimnetul de lansare va avea loc în showroom-ul Band of Creators (strada Benjamin Franklin nr. 14, București).

Ce spun eu si ce intelegi tu, de Deborah Tannen Foto: Editura Litera

Invitate la evenimentul de lansare sunt Monica Davidescu, actriță, Cornelia Constantinescu, relationships inspired spiritual coach, și Daniela Kammrath, chief inspirational designer 121.ro care vor discuta despre dificultățile de comunicare dintre bărbați și femei, despre cum poate fi atenuată prăpastia ce însoțește bătălia dintre sexe și cum putem găsi un limbaj comun pentru a ne consolida relațiile acasă, dar și la serviciu.

Ce spun eu și ce înțelegi tu este cartea care va schimba cu siguranță modul în care privim o conversație.

De ce simt majoritatea femeilor că bărbații nu vorbesc cu ele, ci doar le critică și le țin prelegeri? De ce au majoritatea bărbaților impresia că femeile doar îi cicălesc și nu trec niciodată la subiect?

Poate ne-am întrebat adesea, cu exasperare, de ce un bărbat și o femeie rămân, după o conversație, cu idei complet diferite despre ce s-a vorbit. Autoarea ne arată că nu e nimic în neregulă cu noi, cu partenerii sau cu relația noastră și că diferențele conversaționale dintre bărbați și femei ar trebui înțelese foarte bine, dacă dorim să atenuăm prăpastia ce însoțește bătălia dintre sexe. Ne oferă, totodată, instrumentele necesare pentru a ne da seama ce nu a fost în regulă în cadrul unei discuții și pentru a găsi un limbaj comun care ne va consolida relațiile acasă, dar și la serviciu.

„O carte reconfortantă și ușor de citit despre complexitățile comunicării dintre bărbați și femei.” New York Times Book Review

Deborah Tannen este autoarea a numeroase cărți și articole despre modul în care limbajul folosit în conversațiile noastre de zi cu zi ne afectează relațiile. Ce spun eu și ce înțelegi tu, publicată în limba engleză în 1990, s-a aflat aproape patru ani pe lista de bestselleruri New York Times, din care opt luni pe primul loc, și a fost tradusă în 31 de limbi.