„Scopul şi sensul final al tuturor creaţiilor muzicale ar trebui să fie glorificarea lui Dumnezeu şi reîmprospătarea sufletului.” – aşa considera unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor: Johann Sebastian Bach.

Misa în si minor de BachFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Vineri, 11 aprilie 2014 (ora 19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un frumos concert cu Misa în si minor: Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio – pregătit de Dan Mihai Goia şi dirijorul principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Tiberiu Soare, sub bagheta căruia se va derula întregul eveniment. Lucrarea, una dintre capodoperele muzicii clasice a tuturor timpurilor, este una dintre ultimele creaţii ale marelui muzician, definitivată în 1749, cu doar un an înainte de dispariţia sa.

Concertul de la Sala Radio va fi unul cu atât mai deosebit cu cât o serie de invitaţi speciali, artişti lirici mult apreciaţi pe scena Operei Naţionale Bucureşti, dar şi pe alte scene din ţară şi străinătate, vor evolua în Misa lui Bach: Irina Iordăchescu, Mihaela Stanciu, Antonela Bârnat, Lucian Corchiş, Ion Dimieru. Concertul este prezentat cu sprijinul Operei Naţionale Bucureşti.

Tiberiu Soare este unul dintre cel mai activi muzicieni români, cu numeroase evenimente speciale derulate sub bagheta sa la Sala Radio, colaborează cu orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară, a participat la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia şi a asigurat conducerea muzicală a unor prestigioase ansambluri din străinătate.

În septembrie 2010, a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de celebra soprană Angela Gheorghiu. Printre recentele sale succese internaţionale se numără şi concertul dirijat în mai 2013, eveniment desfăşurat cu participarea Angelei Gheorghiu şi a tenorului Teodor Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra). Tiberiu Soare a dirijat mai multe concerte in Europa, din nou alături de celebra soprană de origine română: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) şi Paris (Opera Royal – Palatul Versailles).

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.