Directorul Operei de Stat din Viena, Dominique Meyer, alături de directorul baletului, Manuel Legris, au prezentat la sfârsitul lunii martie programul viitorului sezon 2014/2015, care, printre altele, va cuprinde sase premiere de operă. Soprana Valentina Nafornită va face parte din distributia a două dintre acestea, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Valentina Nafornita © Wiener Staatsoper, Michael PoehnFoto: Compress

Este vorba despre „Rigoletto“ de Giuseppe Verdi, în regia lui Pierre Audi, ce va avea premiera pe 20 decembrie 2014, sub conducerea muzicală a lui Franz Welser-Möst, Valentina Nafornită interpretând rolul Gildei. Soprana română, născută în Republica Moldova, va putea fi de asemenea admirată în rolul Norinei din „Don Pasquale“ de Gaetano Donizetti, premiera urmând să aiba loc pe 26 aprilie 2015. Regia spectacolului este semnată de Irina Brook, fiica celebrului regizor Peter Brook, iar la pupitrul orchestrei se va afla Jesus Lopez-Cobos.

Printre starurile internationale, invitate să cânte în viitoarea stagiune a Operei de Stat din Viena, se numără Angela Gheorghiu, Elina Garanca, Anna Netrebko, Roberto Alagna, Placido Domingo, Michael Schade, Ramon Vargas etc. În total se vor juca pe scena celebrei institutii din capitala Austriei 350 de spectacole: 223 de spectacole de operă, 56 de spectacole de balet, 7 concerte, 40 de spectacole de operă pentru copii etc. Un moment deosebit de îndrăgit este si „Ziua portilor deschise“, eveniment organizat la începutul stagiunii – anul acesta pe 7 septembrie 2014.

De mentionat este si faptul că pe 12 februarie 2015 Opera va găzdui pentru a 59-a oară unul dintre cele mai mediatizate evenimente mondene: celebrul Bal al Operei din Viena, se arata in comunicatul COMPRESS Romania.