Teatrul Tandarica prezinta cea de-a doua premiera din seria spectacolelor care scriu istorie la nivel naţional în lumea teatrului pentru copii, "Parasutistii". Spectacolul va avea doua reprezentatii miercuri, 9 şi vineri, 11 aprilie, de la orele 18.00.

ParasutistiiFoto: Teatrul Tandarica

Cele două spectacole realizate de Ivica Šimić - "Cui i-a frica de bau bau?" şi "Parasutistii" - aduc în atenţia publicului român tehnici noi şi inovatoare de a educa noua generaţie, de a adapta poveștile la contemporan.

Ivica Šimić este actor şi regizor de origine croată, secretar general ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret), fondatorul teatrelor Epicentre și Mala Scena din Zagreb - Croația, dar și coordonator a numeroase proiecte culturale internaționale dedicate copiilor și tinerilor.

Cel de-al doilea spectacol realizat de Ivica Šimić, "PARAȘUTIȘTII", reprezintă o revoluție în perceprea teatrului pentru copii, o schimbare de mentalitate. Piesa a avut premiera mondială la Bologna, în 2006 şi de atunci a participat la toate marile festivaluri din lume, fiind una dintre cele mai jucate pe plan mondial în Europa, Asia, America, Australia.

Spectacolul este o metafora “desenată” din linii sigure despre arta de a cădea, despre abilitățile oamenilor de a zbura sau de a depăși dificultățile vieții. Comunicarea dintre public și scenă se face în mod direct prin dans, mișcare, muzică, un pic de clovnerie, puțină acrobație ca-ntr-un joc de copii, dar cu mult umor. "Parașutiștii” reprezintă o premieră națională, deschizînd noi orizonturi pentru teatrul de copii, în ceea ce privește modul de expresie artistică, de abordare a tematicii dedicată celor mici prin conectarea lor la viața cotidiană, fără zâne și feți frumoși.

Ivica Šimić semneaza scenariu, regie artistică, scenografie, ilustraţie muzicală şi light design. Coregrafia ii apartine Violetei Dincă.

Din distributie fac parte: Olga Bela / Ana Maria Bălescu, Dan Codreanu / Adrian Alexandru Neculcea.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală se face doar pe baza unei rezervări prealabile la tel: 021.315.23.77