Maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit pe 31 mai 2014, la Ateneul Român, în cadrul galei aniversare 'Zamfir - 50 de ani pe scenă', eveniment în care alaturi de artist se vor afla numerosi invitati, potrivit site-ului artistului.

'Zamfir - 50 de ani pe scen'Foto: Afis

Spectacolul aniversar va aduce pe scena Ateneului Român 150 de artişti. Printre artiştii invitaţi se vor afla violonistul Eugen Sârbu, Grigore Leşe, Dan Puric, Nicolae Licăreţ, Dumitru Fărcaş, Ştefan Popa-Popas, Stelu Enache, Bogdan Bradu, Vlad Miriţă şi multi alţii.

În cadrul galei vor fi prezente atât pesonalităţi artistice din ţară şi străinătate, cât şi membri marcanţi ai Academiei Romane şi ai instituţiilor statului, diplomaţi şi oficialităţi.

O parte inedită a Galei Aniversare de la Ateneul Român, o va reprezinta și expoziția din foaier, unde aveti ocazia sa vedeti o viață artistică în imagini, viniluri, articole din presa vremurilor trecute, cărți și picturi personale, discuri de aur și de platină, corespondență și afișe, o expozitie unică în felul ei, dupa cum ne asigura insusi maestrul.

Cu o viaţă dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii, animalelor şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din maestrul Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei. Artistul este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 milioane de discuri pe toată planeta şi are peste 160 de albume înregistrate şi nenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Gala 'Zamfir - 50 de ani pe scenă' este deschisă publicului, iar biletele se pot achiziţiona de pe www.myticket.ro, din reţeaua de magazine Diverta, de la magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi de la casieria Sălii Palatului.