Piesa Artă de Yasmina Reza, producţie a teatrului Bulandra din București, va fi prezentata la Palatul de arte frumoase din Bruxelles, vineri, 14 martie, în onoarea Zilei Internaţionale a Francofoniei. Piesa realizata pe baza unui text francez si cu o montare romaneasca ilustrează potențialul de dialog intercultural al spațiului francofon.

Artă este un spectacol de teatru plin de umor şi luciditate, o comedie şarmantă şi spumoasă, jucată admirabil de trei tineri și talentaţi actori: Vlad Zamfirescu (Marc), Şerban Pavlu (Serge) şi Gheorghe Ifrim (Yvan). Şerban Pavlu, foarte cunoscut și de pe marele ecran, a câștigat în Belgia premiul Bayard d'Or pentru cel mai bun actor principal la Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur 2012 pentru rolul din Toată lumea din familia noastră de Radu Jude.

Yasmina Reza, scriitoare şi actriţă franceză născută în 1959, a obţinut numeroase premii printre care: două premii Molière în Franța (1987, 1995), două premii Laurence Olivier (Marea Britanie) şi două premii Tony (SUA) pentru spectacolele Artă (1998) şi Dumnezeul măcelului, titlu original Le Dieu du carnage (2009).

Prezentarea piesei este realizata cu sprijinul ICR Bruxelles şi EAM Agency. România este un membru activ al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei din anul 1993.