INTERACTIV Toate obiectivele din Romania din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, puse pe harta

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 7 martie 2014, 16:36 Actualitate | Cultură


Story Map - Patrimoniul mondial UNESCU din Romania
Foto: Hotnews
Patrimoniul Mondial UNESCO include in prezent 7 locatii din Romania, insumand 32 de monumente din diferite zone ale tarii. HotNews.ro va propune o aplicatie interactiva prin care sa explorati pe harta obiectivele UESCO din Romania, impreuna cu poze si detalii despre fiecare in parte.

Aplicatia a fost realizata de un student in anul III la Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti.
Aplicatia interactiva a fost realizata folosind uneltele Arc GIS de la Esri de catre Ionut Alixandroae, student in anul III la Facultatea de Geografie, Universitatea Bucuresti.

"A trebuit sa realizez un proiect la un seminar despre "Patrimoniul UNESCO din Romania" si m-am gandit ca vreau sa-l realizez intr-un mod deosebit, adica utilizand mai degraba Storytelling-ul din ArcGIS Online decat clasicul Power Point", a povestit Ionut pentru HotNews.ro.

"Informatiile le-am luat de pe site-ul UNESCO din Romania insa si de pe alte site-uri precum patrimoniu.ro/ sau clasicul wikipedia. O astfel de centralizare stiu ca mai exista intr-o harta google, insa realizata intr-o astfel de aplicatie nu", mai spune studentul la Geografie.

Ionut mai spune ca pasiunea sa pentru GIS (n.r. Geographic Information Systems) si nevoia de a realiza proiectul pentru facultate l-au impuslionat sa faca aplicatia interactiva si pentru a fi vizualizata pe internet pentru o mai buna promovare a patrimoniului romanesc si a tarii noastre.

Vezi mai multe aplicatii si harti interactive pe portalul de harti HotNews.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14340 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  educatia asta (Miercuri, 19 martie 2014, 11:54)

  jijibau [utilizator]

  Bravo lui, este o aplicație funcțională și care arată bine, deși mai trebuie editate lucrurile pe ici, pe colo: datele nu sunt tocmai corecte (vezi coordonatele la Bârsana, cea din patrimoniu UNESCO e pe dealul Jbâr, nu lângă drumul din sat, textele au bube ("Situată în județul Vâlcea, Cazare în Horezu la poalele muntelui Căpățânii, Mănăstirea Horezu") + că trebuie să preia toate textele din surse cu drept de folosire (degeaba a dat sursa la cel de la Piatra Roție, site-ul spune clar că textele sunt cu copyright, nu are voie să le preia fiindcă site-ul nu e sub licență Creative Commons: "© 2013-2014 Fundația Dacica"). Și într-adevăr, zice bine tipul că există astfel de aplicații de ani de zile construite pe baza Google Maps (nu degeaba, chiar e mai performant pentru așa ceva).

  În schimb ce vreau să subliniez e că sunt mai multe lucruri în neregulă în modul general de lucru din societate, instituțiile statului și sistemul de învățământ. Iar cei care ar trebui să învețe pe elevi și studenți aceste lucruri nu știu nici ei și/sau nu au chef să învețe altceva decât ce au învățat (moștenit) de la strămoși, deși lumea a mai evoluat și se bagă o mulțime de bani în proiecte de educare.
  Citez: "m-am gandit ca vreau sa-l realizez intr-un mod deosebit, adica utilizand mai degraba Storytelling-ul din ArcGIS Online <decat clasicul Power Point>". Păi în primul rând "clasicul Powerpoint" face parte dintr-o suită care costă 300-400 de euro pentru omul obișnuit și care nu piratează (ultima oară era ilegal). Folosirea soluțiilor proprietare (Microsoft în cazul discuției de față) împinge lumea la piraterie, că eu personal nu știu nicio persoană fizică deținătoare a unei licențe MS Office (mai sunt câțiva studenți care au gratis, dar după studenție nu mai e legal să le folosească gratis). Pentru restul omenirii, "clasicul" ar trebui să fie Libre Office (și altele identice), soluții gratuite care sunt foarte bune pentru 99% dintre noi. La fel cu instituțiile statului...


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by