Povesti mitologice despre legatura de suflet dintre om si natura, Povestile de primavara aduc in prim plan numele de flori. Duminica, 9 martie 2014, la Teatrul National pentru Copii (in Sala Media a TNB, de la ora 11:00) incep Povestile de primavara. Magicianul, Buna Povestilor si colaboratorii lor va asteapta sa va apropie de lumea povestilor florale, de primavara si de Sarbatorile Pascale. Pana la Duminica Floriilor mai sunt 5 saptamani si 5 spectacole ne mai despart pana la o noua aniversare. In Sfanta Duminica, si la Teatrul National pentru Copii va fi sarbatoare, se vor implini 13 ani de la primul spectacol.

Povesti de primavara la Teatrul National pentru CopiiFoto: TNB

Numele Floriilor este legat de sarbatoarea romana Floralia ce se organiza primavara, in cinstea zeitei Flora, zeita a florilor si a primaverii, care le-ar fi daruit oamenilor, spune legenda, semintele tuturor florilor. Dar, Sarbatoarea Florilor exista si in epoca precrestina.

Legatura de suflet dintre om si natura este exprimata si in povestile mitologice romanesti despre flori si are o valoare sacrala.

La Teatrul National pentru Copii, unde fiecare spectacol este o premiera, iar micutii spectatori sunt invitati sa li se alature actorilor si sa ia parte la poveste, intruchipandu-i pe eroii basmelor, primavara aceasta vine cu un program special.

Daca pana acum, in povestile stagiunii, eroi au fost mai ales baietii, povestile de primavara rastoarna distributia astfel incat, rolurile centrale le vor reveni, in perioada urmatoare, mai ales fetelor.

PROGRAMUL PRIMAVERII va incepe cu POVESTEA FLORILOR si se va incheia cu POVESTILE SARBATORILOR PASCALE.

In fiecare duminica, de la ora 11.00, in sala MEDIA a TNB, BRANDUSA, VIOLETA, GHIOCELUL si celelalte flori isi vor spune povestea.

Aceste spectacole fac parte din programul educativ initiat, in anul 2001, de Fundatia Abracadabra, condusa de actorul Marian Ralea, impreuna cu Teatrul National din Bucuresti. Copilul, dar si parintele, vor invata povestea si vor respecta natura. De asemenea, stimularea imaginatiei celor mici constituie un obiectiv important al Evenimentului, ca de altfel, al intregului program.

Intrarea la Sala Media a TNB se face dinspre strada Batistei, pe esplanada nou construita ce leaga Sala Studio de Sala Mare.

Alaturi, la Sala Studio, este noua Agentie de bilete a TNB. Biletele au pretul unic de 20 de lei. (Atentie, biletele nu se mai pot achizitiona dupa ora de incepere a spectacolului !).

Durata spectacolului : aproximativ o ora si jumatate.