Au inceput inscrierile la cea de a III-a editie a Galei Industriei de Carte din Romania - Bun de Tipar

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 5 martie 2014, 13:58 Actualitate | Cultură


Gala Bun de Tipar 2014
Foto: Headsome Communication
Incepand de astăzi, 5 martie 2014, debutează înscrierile la cea de a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”. Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari sau specialiști în vînzări, marketing și comunicare, redactori şi îngrijitori de ediții – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

La cea de a treia ediție, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2013. Sînt invitate să participe toate editurile care sînt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti, plus instituțiile care au dezvoltat proiecte de promovare a lecturii. 

Înscrierea proiectelor în competiție are loc în perioada 5-31 martie 2014, iar spectacolul de decernare a premiilor este plănuit pentru data de joi, 15 mai, în Aula Bibliotecii Naționale a României. Regulamentul și orice alte informații despre proiect, pe site-ul oficial: www.galabundetipar.ro

Din juriul celei de a III-a ediții fac parte: Mircea Martin (preşedinte) – critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Mușat – critic literar și eseist, redactor-șef al revistei Observator Cultural, conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler International Copyright  Agency); Silvia Colfescu – membră în board-ul Asociației Editorilor din România, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Cristian Ghinea – politolog, jurnalist, director al Centrului Român de Politici Europene; Laura Grünberg – scriitoare, sociologă, autoare de cărţi pentru copii; ​Luminița Corneanu – critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Județene Brașov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafică; Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist în cărți digitale.

Editia 2014 a Galei va oferi urmatoarele categorii de premii:

1. Categoria „Cea mai frumoasă carte”: a) Concepţie grafică / b) Carte ilustrată
2. Categoria „Cea mai bună carte a anului”: a) Carte de beletristică / b) Non-ficţiune românească / c) Carte de ştiinţă (de specialitate) / d) Carte de copii şi tineret / e) Carte de popularizare
3. Categoria „Cea mai bună traducere”
4. Categoria „Cea mai bună colecţie”
5. Categoria „Cea mai bună carte netipărită”: a) E-Book /b) Audiobook
6. Categoria „Cea mai bună bibliotecă”
7. Categoria „Cea mai bună tipografie”
8. Categoria „Cea mai bună librărie”
9. Bestseller românesc – cel mai vîndut titlu al anului
10. Best New Entry: a) Edituri / b) Librării

PREMII SPECIALE:
1. Cea mai bună campanie de Marketing / PR / CSR
2. Cel mai bun redactor/îngrijitor de ediție

Lansată în 2012, Gala Industriei de Carte din România s-a bucurat de o receptare excelentă atît în rîndul profesioniştilor pieței de carte autohtone, cît şi rîndul publicului larg. Cea de a doua ediție a însemnat o creştere semnificativă a proiectului: cu 30% mai multe înscrieri în competiție (peste 100 de instituții și peste 700 de proiecte), mai multe tipuri de profesioniști ai cărții recompensați (în total, 19 premianți și 6 mențiuni speciale ale juriului). خncepînd cu ediția din 2013, Gala Bun de Tipar se bucură de propria emisiune TV, realizată de televiziunea națională şi difuzată în prime-time.

Gala „Bun de Tipar” este organizată de Asociația Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Ministerului Culturii şi al ARCUB.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

236 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by