Comedia autobiografica "Les garcons et Guillaume, a table!" a obtinut vineri seara la Paris prestigiosul premiu Cesar pentru cel mai bun film, facand din Guillaume Gallienne marele invingator al celei de-a 39-a editii a premiilor Cesar, echivalentul francez al Oscarurilor americane, noteaza AFP.

Roman Polanski a primit Premiul Cesar pentru cel mai bun regizor datorita filmului "Venus in blanuri", in timp ce titlul pentru cel mai bun film strain a mers la "Alabama Monroe" al regizorului belgian Felix van Groeningen. Tot in cadrul ceremoniei, actrita Julie Gayet a avut prima aparitie publica de la descoperirea aventurii sale cu presedintele Francois Hollande.

Les garcons et Guillaume, a table!

Aceasta comedie autobiografica a lui Guillaume Gallienne, in care el joaca propriul sau rol, cel al mamei sale si pentru prima data se gaseste in spatele camerei, a facut 2,6 milioane de intrari de la lansare in Franta in noiembrie.

Guillaume Gallienne obtine in total cinci premii Cesar: pentru cel mai bun film, cel mai bun film de debut, cel mai bun actor, cea mai buna adaptare si cel mai bun scenariu, pentru aceasta comedie la echivalentul francez al Oscarurilor americane, in timpul ceremoniei desfasurate la Theatre du Chatelet din Paris, difuzata in direct de postul Canal+.