​HomeFest este primul festival cultural din Romania care deschide usa larg proiectelor artistice ce incap in sufragerii si dormitoare. Intre 12 si 20 aprilie 2014, piese de teatru, de dans, concerte, ateliere si workshopuri vor vizita apartamente din cartierele bucurestene, vor transforma sufragerii si dormitoare in scene, oferind bucurestenilor un bun prilej de a-si intilni vecinii si in alta parte decit pe scara blocului sau la piata, anunta organizatorii intr-un comunicat.

Sambata, 1 martie, este data limita de primire a propunerilor pentru proiecte artistice ce vor avea loc in cadrul festivalului. Apelul este deschis artistilor plastici, performerilor si actorilor cu propuneri de proiect ce se pot desfasura in spatiile in care de obicei au loc activitatile casnice. Fiecare dintre cele trei proiecte castigatoare (doua pe art/performance si unul pe teatru) va primi o finantare de 500 lei. Candidaturile, continand o descriere a ideii si o biografie sumara, vor fi evaluate de un juriu cu experienta in activitatile artistico-domestice (Jean-Lorin Sterian, Raluca Voinea si Cristina Epure).

Scenele sunt puse la dispozitie de bucurestieni care vor sa gazduiasca piesele si sa isi transforme temporar spatiul de locuit intr-unul deschis artei. Persoanele care si-au considerat intotdeauna sufrageria o scena a vietii de zi cu zi si care sunt interesate sa primeasca un spectacol al festivalului la ei acasa sunt invitate sa contacteze echipa HomeFest pana pe 10 martie.

Mai multe detalii pe siteul festivalului homefest2014.wordpress.com