Romanul Venea din timpul diez, de Bogdan Suceava (Polirom 2004, 2010, 2014), va aparea in versiune ceha la Editura Paseka, in traducerea lui Jiri Nasinec. Editia ceha va fi prezentata la Tirgul International de Carte de la Praga, care va avea loc in perioada 15-18 mai 2014.

Bogdan Suceava: Venea din timpul diezFoto: Polirom

De curind, Editura Polirom a publicat o noua editie a acestui roman in colectia sa dedicata bestsellerurilor si capodoperelor de pretutindeni, „Top 10+”.

Venea din timpul diez a mai fost tradus in limbile maghiara, bulgara, engleza si franceza si a fost prezentat la Festivalul International al Cartii de la Budapesta (2009), Salonul National al Cartii de la Paris (2013), AWP Conference, Chicago (2012).

Prezentari ale acestui roman au avut loc si la universitati din Romania (in Iasi, Oradea, Cluj-Napoca si in alte centre universitare), la INALCO (Paris), precum si la University of California at San Diego, Arizona State University, Columbia University, University of Texas at Dallas, Chapman University, intre alte intilniri prilejuite de lansarea editiei nord-americane a romanului in Statele Unite.