Lucrările unor mari artişti suprarealişti, precum Salvador Dali sau Joan Miro, vor fi expuse timp de opt săptămâni la Iaşi, în cadrul unui proiect derulat de conducerea Complexului Muzeal Moldova.

Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal Moldova a declarat pentru Agerpres, că poartă discuţii cu reprezentanţii mai multor muzee din lume pentru a aduce la Iaşi peste 200 de lucrări de grafică, obiecte care i-au aparţinut lui Salvador Dali, precum şi cărţi şi cataloage ale lucrărilor sale, care au fost expuse în diferite colţuri ale lumii.

Alte 60 de tablouri ale artistului spaniol Joan Miro vor fi expuse şi ele în cadrul aceleiaşi expoziţii, la Palatul Culturii.

'Aceste lucrări vor deschide practic şirul expoziţiilor temporare de la Palatul Culturii, un proiect pe care îl derulăm în colaborare cu Institutul Cultural German şi o agenţie de profil din Luxemburg. Expoziţia se va desfăşura din 2017, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Lucrările lui Salvador Dali vor sta la Iaşi timp de opt săptămâni', a explicat Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal Moldova.