Două duminici la rând, copiii vor avea parte de sărbătoare la Sala Media de la Teatrul National Bucuresti, unde sunt invitati la Carnaval. Duminică, 23 februarie, de la ora 11.oo, sunteți așteptați la Carnavalul de lăsata secului, iar duminica următoare, pe 2 martie, tot de la ora 11.00, va avea loc Carnavalul de primăvară. În buna tradiție a locului, fiecare spectacol va fi o premieră, niciun carnaval nu va semăna cu celălalt. Magicianul şi Buna Poveştilor vor fi gazde, iar copiii – Eroii din Poveste.

Carnaval la TNBFoto: Afis spectacol

Carnavalul, unul dintre cele mai apreciate si asteptate spectacole in randul copiilor face parte din stagiunea Teatrului National pentru Copii.

Poveștile românilor vor fi din nou aici, la întâlnirea cu voi, cei mai mici dintre spectatorii teatrului. În ritm de carnaval, cei buni se vor confrunta și de această dată cu încercările grele și cu capcanele celor răi la suflet. Nemuritoare personaje de basm, frumoase tradiții din bătrâni, precum și costume dintre cele mai originale îi vor încânta pe toți participanții la acest colorat început de primăvară.

Să fii copil e un lucru serios, susțin gazdele dumneavoastră, invitându-vă să vă pregătiți cât se poate de bine, de la mască și costum până la povestea care însoțește personajul ales de voi. Despre semnificațiile carnavalului veți mai afla și la teatru. Pentru că, intrarea în postul Paștelui, prin cortegiul vesel care trage lumea cu susul în jos (regii devenind bufoni iar cerșetorii–regi), este un moment cât se poate de serios, un ritual pe care omenirea îl practică din cele mai vechi timpuri printr-o explozie de bucurie.

Gazdele va asteapta la teatru, pregătiți cum se cuvine de Carnaval.