Rodica Popescu Bitanescu joaca rolul Doamnei cu coasa la New York

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 19 februarie 2014, 12:22 Actualitate | Cultură

Rodica Popescu Bitanescu
Foto: ICR NY
În 21 februarie, de la ora 19.00, la sala Auditorium a ICR New York va avea loc un spectacol sustinut de Rodica Popescu Bitănescu în care va interpreta roluri de comedie din galeria dramaturgiei naţionale, de la Ion Luca Caragiale şi Vasile Alecsandri, la Tudor Muşatescu.

Actriţa va aminti şi va povesti invitaţilor care o vor primi în Sala Auditorium de la New York despre rolurile jucate de ea în filmele “Ministerul comediei”, “Tăticul”, “Patima”, “Avocatul”, “Secretul lui Nemesis”, “Căsătorie cu repetiţie”, “Coana Chiriţa”, “Harababura”, “Colierul de turcoaze”, “Premiul întâi”, “Iarba verde de acasă”, “Ciocolata cu alune”, “Dumbrava minunată”, “Sosesc păsările călătoare”, “Am o idee”, “Aripi de zăpadă”.

După comediile "Cinci femei în tranziție" și "Încă e bine", Rodica Popescu Bitănescu a scris și regizat piesa, cu un titlu paradoxal, "Viață de cimitir" (comedie romantică), pentru un spectacol de umor negru și de thriller comic care amestecă, spre hazul continuu al spectatorilor, în spirit carnavalesc, personajele de pe lumea aceasta și lumea cealaltă.

“Viaţă de cimitir” este o comedie aceasta romantică fără accente morbide. Dimpotrivă. E o piesă optimistă, o invitaţie la bucuriile existenţei şi la iubire, la adâncirea relaţiilor dintre cei care fac parte din aceeaşi generaţie, familie şi grup de prieteni, sub semnul speranţei în bine, de dragul frumosului şi iubirii.
 
Piesa s-a jucat și se joacă cu mult succes la Teatrul Ion Creangă și în sala de teatru de pe strada Lipscani și, deși nu are un décor complicat. Spectacolul se derulează în hohotele de râs ale audienţei de mai mulți ani cu sala plină. La București, trebuie să aștepți luni de zile ca să-ți poți cumpăra un bilet la acest spectacol, despre care afli la casa de bilete că este sold out. Așa că, vă invităm să-l vedeți la New York!

Distribuția spectacolului este formată din: Rodica Popescu Bitănescu, în rolul doamnei cu coasa, Radu Solcanu, tânărul viu, Ioana Mărcoiu, tânăra fată care a murit, Irina Cărămizaru, tânăra vie, Răzvan Hîncu, bunicul de pe lumea cealaltă. Regizor tehnic, sufleur, sonorizator, mașinist și recuziter este Mircea Ștefan Bitănescu.

ICR New York a programat cu prilejul acestui mic turneu trei spectacole având-o în centrul lor pe actriţa care e suficient să-şi pună într-un fel anume o pălărie pe cap sau mănuşile pe mână, ca publicul să se cutremure de râs. Rodica Popescu Bitănescu e un fel de rege Midas menit să transforme tot ce atinge, cuvânt sau gest, nu în aur ci în hohote de râs. Iar râsul este mai mult decât un lingou de aur în viaţa noastră. Cu piesele “Cinci femei în tranziţie” şi “Încă e bine”, Rodica Popescu Bitănescu a demonstrat că poate crea spectacole de teatru care se joacă cu casa închisă.

Celelalte două evenimente de la New York sunt programate pentru 22 februarie, ora 19.00 la “150 Public School Auditorium” (40-01 43 Avenue, Sunnyside, NY 11104) şi 23 februarie, 5 PM, în dialog cu membrii Cenaclului Literar ”Mihai Eminescu”, la restaurantul “Bucharest”, informeaza ICR New York.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

499 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version