Actriţa Ruxandra Sireteanu a murit marţi dimineaţă, la ora 9,00, la Spitalul 'Sfânta Maria' din Capitală, la vârsta de 70 de ani, informeaza Agerpres citand declaratia directoarei Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei va fi depus la Teatrul Nottara, înmormântarea urmând să aibă loc la Cimitirul Bellu, la o dată ce va fi anunţată ulterior, a adăugat Ţepuş.

Ruxandra Sireteanu este fiica actorului Nicolae Sireteanu, artist emerit, de la care a moştenit talentul şi dragostea pentru această meserie. A debutat la nouă ani, într-o piesă rusească, alături de George Calboreanu şi Geo Barton. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorilor Ion Finteşteanu şi Sanda Manu. Din 1972 a jucat la Teatrul Nottara. A fost profesoară la Universitatea Hyperion în perioadele 1992-1995 şi 2005-2011.

Într-un mesaj aniversar, transmis anul trecut, reprezentanţii Teatrului Nottara o descriau pe Ruxandra Sireteanu drept 'extrem de tonică, de-o energie debordantă şi molipsitoare'. A făcut dublaje la desene animate şi a dat identitate, prin vocea sa, multor personaje în spectacole de teatru radiofonic: peste trei sute de piese de teatru şi alte câteva sute de poveşti, pentru emisiunea 'Noapte bună copii'.