Joi, 20 februarie, ora 18.30, în Foaierul Sălii Media a Teatrului National Bucuresti, va avea loc deschiderea Expozitiei de gravura si desen a lui Marcel Chirnoaga (1930-2008) şi lansarea în premieră a cărţii „Universul unui mare artist: Marcel Chirnoaga” de Monica Cerchez-Chirnoagă, recent apărută la Editura Semne.

Universul unui mare artist: Marcel ChirnoagaFoto: Afis

Volumul cuprinde amintirile artistului, ale soţiei sale, Monica şi ale altor contemporani, o parte din corespondenţa sa personală, fotografii de arhivă, precum şi o culegere din articolele lui Marcel Chirnoagă despre artă, politică şi societate.

Sunt expuse în foaierul Sălii Media (Galeria de Artă a TNB) 49 de lucrări în diverse tehnici ale gravurii (aquaforte, aquatinta, gravură cu sudură şi fotolitografie) şi desene în tuş, din diferite perioade ale vieţii artistului. Două desene în tuş, de mari dimensiuni, sunt expuse la Sala Studio, în foaierul de la intrare.

Evenimentul se înscrie în programul TNB-PARATEATRAL–Arte vizuale". Expoziţia va putea fi vizitata in perioada februarie-martie 2014 zilnic între orele 10.00-18.00. Intrarea prin str. Batişte.