În perioada 10 februarie – 10 mai 2014, la parterul Muzeului „Vasile Pogor” este organizată expoziția Chic. Doamne de altădată. Cei ce doresc să descopere secretele doamnelor din secolul al XIX-lea sunt invitați la Muzeul Literaturii Române Iași.

Chic. Doamne de altadataFoto: Afis expozitie

Cadrul expozițional recreează spațiul de relaxare și conversație, în jurul ceaiului sau al cafelei, iar atmosfera de epocă este completată de muzică specifică la patefon. Bijuterii, articole de îmbrăcăminte și accesorii din perioada secolului al XIX-lea se regăsesc, de asemenea, printre obiectele expuse. Vizual, expoziția este completată de fotografii care surprind doamne celebre ale epocii și stilurile personale ale acestora.

Obiectele expuse fac parte din patrimoniul Muzeului Literaturii Române Iași, iar unele dintre ele completează colecția „Istoria teatrului românesc”, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Expoziția Chic. Doamne de altădată poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10-17:00, iar prețul de intrare este de 3 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.