Muzeul National de Istorie Naturala 'Grigore Antipa' anunta conferinta intitulata 'Gigantii Oceanelor" din cadrul proiectului 'Istoria lumii vii in 10 exponate'. Sambata, 8 februarie 2014, publicul va putea afla informatii dar si povesti despre acesti giganti ai oceanelor: diavolii de mare, pestii - fierastrau, pestii - spada si rechinii ciocan, serpii acvatici uriasi si balenele uriase ori cu cocoasa.

'Gigantii oceanelor'Foto: Muzeul Antipa

De-a lungul timpului, povestile spuse de marinari, basmele si credintele populare au influentat atitudinea oamenilor fata de animalele existente in adancurile oceanelor; aceste animale au fost percepute, nu de putine ori, ca adevarati monstri, in principal datorita fizicului lor sau aparentelor lor morfologice.

Piesele 'vedeta' vor fi 'dezvaluite' treptat, in fiecare luna, conferintele de la Muzeu si articolele lunare din revista Terra Magazin prezentand informatii mai putin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural si stiintific detinut de catre Muzeul 'Antipa'.

Cu ocazia Noptii Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul 'Antipa' va putea fi strabatut de toti cei care vor participa la acest eveniment.

Conferința se va desfășura în Sala Multimedia a Muzeului. Accesul publicului în sală se face în intervalul 10.45 – 11.00, pe baza biletului de vizitare a Muzeului. Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti - 5 lei, pensionari - 10 lei, adulti - 20 de lei.

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.