"Hoti", cel mai nou spectacol al regizorului Radu Afrim, a avut primele reprezentatii in acest weekend, la Teatrul National. Vineri seara, cu o zi inainte ca "Hoti" sa aiba prima intalnire cu publicul, Radu Afrim punea la punct ultimele detalii pentru o (noua) nebunie de spectacol: "Hoti" ne introduce intr-o lume a oamenilor fragili, ce se strecoara prin propria existenta, ca si cum viata nu le-ar apartine sau nu ar avea dreptul s-o traiasca. Ca niste hoti.

HotiFoto: Radu Afrim
  • Imagini video in exclusivitate de la repetitia de vineri seara a spectacolului "Hoti", noua premiera a lui Radu Afrim la TNB:

"Este un text cu multe povesti de suflet intr-una singura, sunt multe scene de doua personaje, trei personaje in scena, dar sunt multi actori in total. Sunt cateva povesti care au un fir comun oarecum. Este un text social. Un text despre sentimente umane, crize sociale, cu poezie multa si mult umor", declara vineri Radu Afrim, intr-o conferinta de presa la TNB, despre cel de-al treilea spectacol pe care il monteaza pe scena Nationalului bucurestean.

Tot la a treia intalnire se afla regizorul si cu Dea Loher, unul dintre cele mai in voga nume ale dramaturgiei europene, dupa precedentele lui montari "Adam Geist" la Teatrul Maria Filotti din Braila si "Piata Roosevelt" la Teatrul National din Timisoara.

"Hoti" este primul spectacol de la Sala Studio a TNB care foloseste spatiul de tip arena, formula pe care publicul nu a mai intalnit-o la aceasta sala de peste 30 de ani.

HOTI

De Dea Loher

Traducerea: Cosmin Dragoste

Cu: Marius Manole, Aida Avieritei, Liliana Ghita, Mihai Calin, Medeea Marinescu, Cornel Scripcaru, Ana Ciontea, Claudiu Bleont, Diana Roman / Irina Antonie, Natalia Calin, Conrad Mericoffer, Diana Dumbrava, Aris Banutoiu.

Scenografia: Andreea Sandulescu

Muzica & sound design: Vlaicu Golcea

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Regia: Radu Afrim

Primele reprezentatii: 1, 2, 4, 5, 12 si 13 februarie la Teatrul National Bucuresti.