Municipalitatea timişoreană lansează în acest an prima ediţie a Festivalului Artelor, manifestare ce se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni întregi şi care va fi susţinută exclusiv de artiştii timişoreni, informeaza Agerpres.

Cele şapte muze vor reuşi, astfel, să scoată la lumină valori ale culturii locale nedescoperite, încă, sau nefructificate la întregul potenţial, dar şi să promoveze imaginea oraşului pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Indiferent de generaţie, scriitori, actori, plasticieni, balerini, muzicieni, interpreţi, arhitecţi, vor avea un spaţiu de exprimare inedit, în care vor întâlni publicul timişorean pe care vor încerca să-l modeleze şi să-l capteze în lumea celor şapte arte.

'Am constatat (printr-un studiu sociologic, n.r.) că timişorenii sunt extrem de sensibili la festivalurile de artă organizate în aer liber, cum sunt Timişoara Muzicală, cel de Operă, operetă şi balet, de concertele în spaţii neconvenţionale ale Filarmonicii Banatul, de expoziţiile stradale. Viaţa culturală a oraşului este mult mai bună decât în urmă cu doi-trei ani. Ne interesează care sunt aşteptările cetăţenilor de la agenda noastră culturală şi ce-i nemulţumeşte, pentru a putea lua măsuri corective, de adaptare a noastră la aşteptările lor', a declarat, joi, presei, primarul Nicolae Robu.

Bugetul alocat de municipalitate în acest an culturii este cel mai mare de după 1990, apt să finanţeze şi instituţiile culturale, dar şi fenomenul cultural în sine, evenimentul cultural punctual, astfel încât Timişoara să se manifeste ca un pol cultural puternic, cel mai puternic din această parte a Europei.

'Ne vom preocupa să promovăm cultura mai mult, şi în şcoli, să şi îmbogăţim portofoliul de festivaluri pe care Timişoara le are', a adăugat Robu.