Teatrul Act si Asociatia ProDrama prezinta vineri, 24 ianuarie, la ora 19:00, spectacolul "Orfani" de Dennis Kelly, in regia Elenei Morar. Din distributie fac parte Simona Cuciurianu, Ionut Grama si Laurentiu Banescu. Helen (Simona Cuciurianu) si Danny (Ionut Grama) iau cina in apartamentul confortabil situat intr-un cartier rau famat dintr-un oras britanic. Dar seara le este data peste cap de Liam (Laurentiu Banescu), fratele lui Helen, care apare brusc la usa intr-o ipostaza surprinzatoare.

OrfaniFoto: Teatrul Act

Cat de departe suntem dispusi sa mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termina grija legitima si unde incepe panica? Cu ce pret supravietuim violentelor mici, cotidiene, si cum putem inchide ochii la ceea ce se intampla in jurul nostru?

Teatrul Act si Asociatia ProDrama aduc in premiera in Romania piesa "Orfani" de Dennis Kelly intr-un spectacol care promite sa tina publicul cu sufletul la gura, ridicand simultan probleme morale si sociale relevante - loialitatea fata de familie, responsabilitatea morala fata de comunitate, raspunderea in fata legii, discriminarea si violenta in mediul urban. Regia ii apartine Elenei Morar, iar scenografia este semnata de Tudor Prodan.

"Orfani" de Dennis Kelly

Traducerea: Deea Avram

Cu: Simona Cuciurianu, Ionut Grama, Laurentiu Banescu

Regia: Elena Morar

Scenografia si afisul: Tudor Prodan

Durata: 1h35 min (fara pauza)

Orfani

Orfani

Foto: Bogdan Bobocescu

"Spectacolele bune - asemenea acestuia produs de Teatrul Act si Pro Drama - nasc spectatori buni. Te lasi stapanit de senzatia agreabila de intoarcere in sine, de revenire in fire, asemenea fiului risipitor pentru care - surprinzator - s-a taiat vitelul cel gras." (Razvana Nita, PORT.ro)

"Un whodunnit cu semne de intrebare greu de prevazut si o comedie totodata, in care rasetele sunt subtiate cu fiori, caci realizam ca refugierea conspirativa se trage dintr-o lipsa de siguranta resimtita la nivel global. Ca suntem, deci, cu totii Orfani." (Ioanina Pavel, Igloo)