Duminica, 26 ianuarie, la ora 17.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bdul Elisabeta nr. 38, Bucuresti), Bogdan Cosa va citi fragmente din Black Glass, cel de-al doilea roman al trilogiei Poker, aparut recent la Editura Cartea Romaneasca, si in editie digitala.

Bogdan Cosa: Poker. Black GlassFoto: Cartea Romaneasca

De curind, in cadrul Galei Tinerilor Scriitori 2013, Bogdan Cosa a obtinut premiul „Tinarul prozator al anului 2013” pentru acest nou roman al sau – o tulburatoare si autentica poveste de dragoste.

La eveniment vor lua parte in calitate de invitati: Luiza Vasiliu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Vasile Ernu

Poker. Black Glass continua povestea lui Tudor Klein, personajul genuin si supradotat care s-a bucurat imediat de o mare popularitate livresca. La trei ani dupa aventurile acestui copil teribil in lumea opulenta si miraculoasa a celui mai in voga joc de carti al momentului, viata lui se schimba drastic, sub amenintarea unei constiinte tiranice.

Noul roman al lui Bogdan Cosa este o tulburatoare si autentica poveste de dragoste, care, prin hiperrealismul atroce, devine marturia devastatoare a unui om singur, pasind tot mai absent, tot mai aproape pe zi ce trece de fluviul involburat al nebuniei.

„De obicei, avem incredere in ceea ce este calm, egal, previzibil. Dar un bun romancier ne cistiga increderea doar cind isi asuma riscuri adevarate. Bogdan Cosa ridica, iata, in mod curajos miza jocului sau de poker.” (Caius Dobrescu)

„Citind Black Glass, am avut constant senzatia desfasurarii unui destin implacabil, descris la rece, ca in Strainul lui Camus. Tudor Klein, zis Zaru’, e un tinar depresiv si insingurat peste viata caruia pluteste, ca un cer negru, o vina de care stie ca nu va scapa niciodata pe deplin. «Sufletul meu era un atom tot mai mic, cu o masa din ce in ce mai mare» e una dintre confesiunile brutale si stranii ale lui Tudor Klein, definitorie pentru recluziunea personajului.

Bogdan Cosa are ceea ce au foarte putini autori romani contemporani: stil.” (Marin Malaicu-Hondrari)

Bogdan Cosa s-a nascut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea. A absolvit studiile masterale in teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. A publicat in 2011 Poker, primul roman al trilogiei cu acelasi titlu, in urma cistigarii Premiului pentru Debut al Editurii Cartea Romaneasca in 2010. In 2013 i-a aparut la aceeasi editura volumul de poezii O forma de adapost primara. Este inclus, alaturi de 19 romancieri din Europa, in antologia European First Novel Festival (Visit Printing House Budapest, 2012). Intre 1 octombrie 2012 si 31 septembrie 2013 a beneficiat de bursa de creatie a revistei Observator Cultural.