Stefan Baghiu, Bogdan Cosa si Andreea Rasuceanu se numara printre castigatorii Galei Tinerilor Scriitori

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 16 ianuarie 2014, 13:57 Actualitate | Cultură

Cea de-a patra ediţie a Galei Tinerilor Scriitori - Cartea de poezie a anului, care a avut loc miercuri seară, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti si-a desemnat castigatorii. Printre acestia se numara Ştefan Baghiu, Bogdan Coşa şi Andreea Răsuceanu.

Juriul a fost format din critici literari care au câştigat Premiul Tânărul critic literar în cadrul Galei, ediţiile 2011, 2012, 2013: Alex Goldiş, Bianca Burţa-Cernat şi Mihai Iovănel.

Premiul pentru Tânărul poet al anului 2013 a fost acordat ex-aequo autorilor Ştefan Baghiu, pentru volumul "Spre Sud, la Lăceni" (editura Cartea Românească), şi Andrei Dósa, pentru volumul "American Experience" (editura Cartea Românească).
Nominalizari la Premiul Tânărul Poet al anului 2013:
1. Ştefan Baghiu, „Spre Sud, la Lăceni”, Editura Cartea Românească
2. Ion Buzu, „3 ml de Konfidor”, casa de pariuri literare
3. Andrei Dósa, „American Experience”, Editura Cartea Românească
4. Vlad Drăgoi, „Metode”, Casa de editură Max Blecher
5. Krista Szöcs, „Cu genunchii la gură”, Editura Charmides

La categoria Tânărul Prozator al anului 2013 premiul a revenit lui Bogdan Coşa, cu volumul "Poker. Black Glass" (editura Cartea Românească).
Nominalizari la Premiul Tânărul Prozator al anului 2013:
1. Lavinia Bălulescu, „La mine-n cap”, Editura Cartea Românească
2. Bogdan Coşa, „Poker. Black Glass”, Editura Cartea Românească
3. Tudor Creţu, „Casete martor”, Editura Tracus Arte

La categoria Premiul Tânărul Critic al anului 2013 a fost desemnata castigatoare Andreea Răsuceanu, cu volumul "Bucureştiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară" (editura Humanitas).
Nominalizari la Premiul Tânărul Critic al anului 2013:
1. Adela Dinu, „Diaristica feminină românească”, Casa Cărţii de Ştiinţă
2. Vasile Mihalache, „«Noli me tangere»”. Despre legitimitate şi autonomie literară”, Editura Tracus Arte
3. George Neagoe, „Asul de pică: Ştefan Aug. Doinaş”, Editura Cartea Românească
4. Andreea Răsuceanu, „Bucureştiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară”, Editura Humanitas
5. Andrei Terian, „Critica de export”, Editura Muzeului Naţional al Literaturii Române

De asemenea, la Gala Tinerilor Scriitori, a fost acordat premiul Tânărul scriitor al anului 2013, lui Andrei Terian. Premiul “Tânărul Scriitor al anului 2013″ a fost anunţat în cadrul Galei, castigatorul fiind selectat dintre cei 13 nominalizaţi de Juriul Galei Tinerilor Scriitori.

Câştigătorul Premiului “Cartea de Poezie a anului 2013” a fost desemnat scriitorul Dan Sociu, pentru volumul „Vino cu mine ştiu exact unde mergem”, Editura Tracus Arte. Dan Sociu a fost alegerea celor trei critici pentru acest premiu. Scriitorul Dan Sociu a declarat că refuză premiul în valoare de 3.000 de lei, întrucât este finanţat de Institutul Cultural Român (ICR).

Organizatorii celei de a patra ediţii a Galei Tinerilor Scriitori/ Cartea de Poezie a anului 2013 sunt Asociaţia EURO CULTURART şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, cu susţinerea financiară a Ministerului Culturii şi a Institutului Cultural Român.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

484 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri