"Omul-perna" este un spectacol studentesc foarte apreciat si premiat in 2013. Patru tineri actori abordeaza unui textul englezului Martin McDonagh (tradus de Ionut Grama). Vineri, 17 ianuarie 2014, vor aniversa 1 an de la premiera si 48 de reprezentatii. Spectacolul se joaca vineri, la ora 19:00, la Godot Cafe Teatru.

Omul pernaFoto: Mihaela Petre

"Omul perna" de Martin McDonagh este o drama intunecata care se petrece intr-un stat totalitar al carui nume nu este specificat. Piesa incepe intr-o camera de interogatoriu a unei sectii de politie, in care doi ofiteri, Tupolski si Ariel interogheaza un om pe numele sau Katurian, in legatura cu niste crime recente ce au avut ca victime copii. Katurian este scriitor, autorul unor povesti socante. Unele dintre ele prezinta in mod explicit moartea unor copii, modalitatile in care acestia mor fiind identice cu cele prezentate in povestile lui Katurian. De asemenea, politistii il interogheaza si despre fratele sau Michal, care este prezentat ca fiind o persoana ce ¬se prinde mai greu¬. Pe parcursul interogarii, Katurian este fortat sa explice mai multe povesti scrise de el, despre care politistii cred ca au legatura directa cu crimele. Intepretarea celor patru actori este impresionanta, prin raportare la tineretea lor. Acest fapt este confirmat si de premiile obtinute: premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cel mai bun actor in rol principal si nominalizare pentru cel mai bun rol secundar la Gala Absolventilor UNATC 2013, precum si premiul pentru cel mai bun actor in rol principal si nominalizare pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Teatrului Studentesc "In Culise". - In anul scurs de la premiera, spectacolul a calatorit prin toata tara: Sibiu, Ploiesti, Targu-Jiu, Focsani, Campina, Buzau. Peste tot publicul le-a fost aproape celor patru tineri actori si a savurat interpretarea lor cu accente de thriller. Spectacolul de licenta al studentilor Rares Andrici, Cosmin Dominte, George Lepadatu si Tudor Andronic, coordonat de asistentul universitar Ion Florin Grigoras si de profesorul coordonator de an Adrian Titieni, este o provocare artistica atat pentru actori, cat si pentru public. Spectacolul poate fi vazut vineri, pe 17 ianuarie, la Godot Cafe Teatru, de la ora 19.00.

Info "Omul perna"

Katurian: Rares Andrici

Tupolski: Cosmin Dominte

Ariel: George Lepadatu

Michal: Tudor Andronic

Regia: Florin Ion Grigoras

Traducerea: Ionut Grama

Scenografia: Catalin Manea

Light design: Andrei Raicu

Sound design/Afis: Alexandru Badelita

Foto/video: Florina Dumitrache

Durata: 2h

Premii: * Premiul pentru cel mai bun spectacol - Gala Absolventilor UNATC 2013 * Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal - Gala Absolventilor UNATC 2013 * Nominalizare pentru cel mai bun rol secundar - Gala Absolventilor UNATC 2013 * Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal - Festivalul Teatrului Studentesc "In Culise" * Nominalizare pentru cel mai bun spectacol - Festivalul Teatrului Studentesc "In Culise"