Duminica, 19 ianuarie 2014, ora 11.00, la Sala Mica a TNB va avea loc conferinta cu tema "Deconspirarea - cui prodest?" sustinuta de Germina Nagat, director de investigatii CNSAS, in cadrul programului Conferintele Teatrului National.

Germina NagatFoto: TNB
  • Despre conferinta

"O parte din cronica secreta a jumatatii de veac traita de romani in comunism sta scrisa in cele 3 milioane de dosare din arhiva CNSAS. Intr-o biblioteca uriasa, cu 24 km de rafturi, se pot citi astazi cele mai triste istorii adevarate, cu eroi ramasi necunoscuti, dar si cu monstri. Cine sunt personajele si care e talcul unor povesti secrete, atunci cand le spunem in vazul lumii?

Teatrul National va invita la o discutie libera si lipsita de prejudecati despre deconspirare, riscurile si beneficiile ei, privite din perspectiva experientei ultimilor ani. O dezbatere in care exemplele vor inlocui cliseele, iar si vor primi substanta, din vietile oamenilor care au trait una dintre cele mai cumplite epoci ale istoriei."

  • Despre Germina Nagat

S-a nascut in 1967 la Oradea. In 1989 a absolvit cursurile Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, unde a obtinut si titlul de doctor (in 1999), cu o teza de estetica analitica. A fost cercetator stiintific la Institutul de Filozofie al Academiei Romane (1991-2000), asistent universitar la Facultatea de Filozofie a Universitatii Bucuresti (1991-1993), redactor la Revista Secolul 20 (1996-1997), lector la Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" dinBucuresti (1999-2000). Este autoarea mai multor traduceri din operele filosofilor contemporani John Dewey, Thomas Nagel si LeszekKolakowski, precum si a numeroase studii, articole si interviuri, aparute in publicatii romanesti si straine, avand ca subiect deconspirarea actiunilor de politie politica, intreprinse de aparatul represiv comunist.

In 2006, a facut parte, ca expert, din Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. Din anul 2001 conduce Directia Investigatii a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Pentru mai multe informatii legate de bilete: 021. 314. 71. 71 (Agentia de bilete a TNB)